Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Τρέχει με... χίλια το πρόγραμμα εθελουσίας

Περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι στην Εθνική Τράπεζα έχουν καταθέσει αίτηση για το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου. Η υψηλή συμμετοχή δημουργεί προϋποθέσεις, ο τελικός αριθμός αυτών που θα αποχωρήσουν να φτάσει τα 1.200 άτομα.

Εθνική: Τρέχει με... χίλια το πρόγραμμα εθελουσίας

Πολύ καλά πηγαίνει το πρόγραμμα εθελουσίας της Εθνικής Τράπεζας.

Οι αιτήσεις που είχαν υποβληθεί μέχρι σήμερα το απόγευμα, ξεπερνούν ελαφρώς τις 1.000, αριθμός που αποτελούσε τον συντηρητικό στόχο του προγράμματος.

Η υψηλή συμμετοχή δημιουργεί προϋποθέσεις ο αριθμός των εργαζομένων που θα αποχωρήσει να φθάσει τα περίπου 1.200 άτομα. Το μόνο «κακό» είναι η υψηλή διάθεση αποχώρησης από άτομα νεαρής ηλικίας, εξέλιξη που αποψιλώνει τον οργανισμό από εξελίξιμα στελέχη.

Η υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα εθελουσίας ολοκληρώνεται σήμερα. Το πρόγραμμα απευθύνεται στο σύνολο του προσωπικού με συμβάσεις εξηρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου που δουλεύουν σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης καθώς και σε όσους δικηγόρους απασχολούνται με σύμβαση έμμισθης εντολής. Επίσης περιλαμβάνεται και το προσωπικό της τράπεζας που παρέχει υπηρεσίες σε θυγατρικές σε Ελλάδα και εξωτερικό ή σε άλλους φορείς με απόσπαση.

Ελάχιστες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι ο εργαζόμενος να έχει συμπληρώσει το τριακοστό έτος ηλικίας και τα τρία χρόνια προϋπηρεσίας (σ.σ. δύο έτη για έμμισθους δικηγόρους) ως την 30ή Νοεμβρίου.  

Το πρόγραμμα προβλέπει δύο δυνατότητες. Άμεση αποχώρηση με καταβολή αποζημίωσης ως 42 μηνιαίους μεικτούς μισθούς, ή δυνατότητα διετούς άδειας μετ' αποδοχών.

Τέλος, για όσους αποχωρήσουν και έχουν ανεξόφλητα στεγαστικά δάνεια, για δεκαπέντε χρόνια μετά την αποχώρησή τους θα παραμένουν αμετάβλητοι οι όροι των δανείων.

Η τράπεζα διατηρεί το δικαίωμα να μην κάνει αποδεκτή αίτηση υπαλλήλου για συμμετοχή στο πρόγραμμα, ενώ όσοι κάνουν χρήση του δεν μπορούν να επαναπροσληφθούν στην τράπεζα.

Παράλληλα, όπως έχει γράψει το Euro2day.gr, πέραν των όρων της εθελουσίας θα προβλέπεται και προκαταβολή μέρους του εφάπαξ από το Ταμείο Επικούρησης για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v