Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο… φώτο φίνις το deal Εθνικής Ασφαλιστικής-International

Θέμα λίγων ημερών φαίνεται να είναι η επίσημη ανακοίνωση. Τι αναμένεται για τα προγράμματα υγείας και τι για τα υπόλοιπα συμβόλαια των πελατών της International.

Στο… φώτο φίνις το deal Εθνικής Ασφαλιστικής-International

Happy end φαίνεται πως λαμβάνει το σίριαλ της εκχώρησης των συμβολαίων υγείας (και αυτών που ήταν συνδεδεμένα με επενδυτικά προγράμματα) της International Life στην Εθνική Ασφαλιστική, μετά και την διάθεση προσωπικών περιουσιακών στοιχείων της οικογένειας Μπράβου (βασικής μετόχου της International Life) στην θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας.

Αυτό βέβαια προϋποθέτει και μια σειρά κινήσεων στις οποίες καλείται να προχωρήσει η διοίκηση της International Life, προκειμένου να εξασφαλιστούν τα συμφέροντα της Εθνικής.

Αν και επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται μέσα στην επόμενη εβδομάδα, από επικοινωνία του Euro2day.gr με κύκλους προσκείμενους στην International, φαίνεται να επιβεβαιώνεται δημοσίευμα της κλαδικής ιστοσελίδας Nextdeal.gr, που μιλάει για «οριστικό deal».

Η ουσία είναι πως τα συμβόλαια υγείας (συμπεριλαμβανομένων και όσων συνδέονταν με επενδυτικά προϊόντα) θα περάσουν στην Εθνική Ασφαλιστική, ενώ τα υπόλοιπα προϊόντα θα οδεύσουν προς το Εγγυητικό Κεφάλαιο του Κλάδου Ζωής.

Η δεύτερη κατηγορία συμβολαίων θα αποζημιωθεί από το Εγγυητικό, πέραν κάποιων πολύ λίγων συμβολαίων πολύ μεγάλου ύψους που θα κουρευτούν, ή όσων συμβολαίων είναι πολύ νέα και δεν έχουν προφτάσει να αποκτήσουν εγγυημένη τιμή (μάλλον θα αποζημιωθούν με βάση την τρέχουσα αποτίμησή τους).

Κύκλοι πάντως της αγοράς, θεωρούν πως η υπερδωδεκάμηνη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του deal μεγάλωσε τις απώλειες και δυσκόλεψε την κατάσταση, καθώς μεγάλο ποσοστό του υγιούς χαρτοφυλακίου της International μεταπήδησε στον ανταγωνισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v