Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαρινόπουλος: Βγήκε η απόφαση, παραμένει το πρόβλημα

(upd) Εκδόθηκε η απόφαση του δικαστηρίου, ωστόσο έχει ήδη ενεργοποιηθεί διαλυτική αίρεση της σύμβασης. Σύσκεψη για να αντιμετωπιστούν τα νομικά και χρηματοδοτικά προβλήματα και να προχωρήσει το σχέδιο διάσωσης από την Σκλαβενίτης.

Μαρινόπουλος: Βγήκε η απόφαση, παραμένει το πρόβλημα

Εκδόθηκε η απόφαση του δικαστηρίου για τη διάσωση της Μαρινόπουλος, η οποία ωστόσο δεν έχει φτάσει ακόμα στα χέρια των ενδιαφερόμενων.

Σε κάθε περίπτωση πάντως το πρόβλημα της διαλυτικής αίρεσης παραμένει και συζητήθηκε σε νομικό επίπεδο, στη συνάντηση των εμπλεκόμενων πλευρών σήμερα το απόγευμα.

Η συνάντηση είχε ως στόχο να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την καθυστέρηση της έκδοσης απόφασης από τη δικαιοσύνη. Και αυτό γιατί ενεργοποιήθηκε διαλυτική αίρεση της συμφωνίας, ενώ την ίδια ώρα έχει τελειώσει ήδη από τον Δεκέμβρη η ενδιάμεση χρηματοδότηση.

Τέθηκαν στο τραπέζι εναλλακτικές σε χρόνο και χρήμα, προκειμένου να ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο, καθώς όλες οι πλευρές εμφανίζονται προσώρας διατεθειμένες να κάνουν ό,τι μπορούν για να μην τιναχθεί στον αέρα η συμφωνία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι διατυπώθηκε η εκτίμηση ότι είναι μια καλή απόφαση χωρίς σημαντικούς αστερίσκους που δημιουργεί προϋποθέσεις να τρέξει η συμφωνία.

Είναι πάντως βέβαιο ότι μετά τις εξελίξεις θα απαιτηθεί τροποποίηση της σύμβασης, καθώς η διαλυτική αίρεση ενεργοποιείται αυτοδικαίως.

Το πρόβλημα προκύπτει καθώς θα έπρεπε μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου, οπότε είναι και η καταληκτική ημερομηνία για τη συμφωνία, να έχει παρέλθει ο μήνας τριτανακοπών, σε περίπτωση που υπάρξουν, και με δεδομένο ότι φτάσαμε στις 16 Ιανουαρίου, ο χρόνος πλέον δεν αρκεί για να τρέξουν αυτές οι διαδικασίες.

Ικανοποίηση Κοντονή 

Από την άλλη πλευρά, ο υπουργός δικαιοσύνης διαφάνειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής, με ανακοίνωσή του, εξέφρασε την ικανοποίησή του «για την ταχεία έκδοση της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που αφορά το σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος Α.Ε», όπως αναφέρει.

Δημητρακόπουλος: Ιστορική η απόφαση

«Η ιστορική απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης επικυρώνει το σχέδιο εξυγίανσης των σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλου, διασφαλίζοντας 13.000 θέσεις εργασίας και τη σύμμετρη ικανοποίηση των απαιτήσεων 3.000 πιστωτών».

Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος των μετόχων της Μαρινόπουλος, μετά την έκδοση της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία εγκρίνεται το σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος ΑΕ.

«Είναι μια μέρα μεγάλης χαράς και ελπίδας για το αύριο. Τη συμφωνία εγγυήθηκαν και με την προσωπική τους περιουσία οι εντολείς μου» κατέληξε ο δικηγόρος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v