Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαρινόπουλος: Εκποίηση 22 καταστημάτων ζητά η ΕΑ

Εκποίηση 22 καταστημάτων σε Αττική και Κρήτη θέτει η Επιτροπή Ανταγωνισμού ως προϋπόθεση για την έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης της Μαρινόπουλος. Προτείνει μέτρα για την προστασία μικρών και τοπικών παραγωγών.

Μαρινόπουλος: Εκποίηση 22 καταστημάτων ζητά η ΕΑ

Την εκποίηση 22 καταστημάτων σε Αττική και Κρήτη εισηγείται η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Επιτροπής Ανταγωνισμού προκειμένου να εγκριθεί η συμφωνία εξυγίανσης της Μαρινόπουλος.

Η σχετική εισήγηση κοινοποιήθηκε σήμερα στα εμπλεκόμενα μέρη, τα οποία έως την επόμενη Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, όπου και θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της Επιτροπής, θα έχουν το δικαίωμα υποβολής ενστάσεων ή άλλων παρατηρήσεων.

Σύμφωνα με την εισήγηση, «προτείνεται η έγκριση της γνωστοποιηθείσας συγκέντρωσης, με δεδομένο ότι η εξαγοράζουσα ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ανέλαβε δεσμεύσεις διαρθρωτικού και συμπεριφορικού χαρακτήρα (διορθωτικά μέτρα) που επιλύουν ορισμένες ανησυχίες της υπηρεσίας ως προς το συμβατό της σκοπούμενης πράξης με την ομαλή λειτουργία επιμέρους επηρεαζόμενων αγορών. Συγκεκριμένα, η εξαγοράζουσα ανέλαβε ως δέσμευση για την έγκριση της συγκέντρωσης:

- την εκποίηση είκοσι δύο καταστημάτων στους νομούς Αττικής, Λασιθίου και Ηρακλείου (εκ των οποίων τα 19 στην Αττική) όπου εμφανίζεται οριζόντια αλληλεπικάλυψη δραστηριοτήτων μεταξύ των δύο ομίλων και συγκριτικά υψηλό αθροιστικό μερίδιο αγοράς σε τοπικό επίπεδο, καθώς και

- τη διατήρηση συγκεκριμένων προμηθευτών, είτε κοινών, είτε τοπικών του ομίλου ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, για χρονική περίοδο τριών ετών, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Υπενθυμίζεται σχετικά ότι η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της αποδεικτικής διαδικασίας και τις απόψεις των εμπλεκομένων μερών.

Η σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής αναμένεται εντός της ημέρας και κατά τις ίδιες πληροφορίες προβλέπει μια σειρά μέτρων προστασίας για τους μικρούς και τοπικούς παραγωγούς με τους οποίους έως τώρα συνεργαζόταν η Μαρινόπουλος, με την Επιτροπή να θέτει ως προϋπόθεση ότι η συνεργασία αυτή θα πρέπει να διατηρηθεί για ακόμη τρία χρόνια.

Θετικά αποτιμούν το γεγονός ότι εκδόθηκε η απόφαση κύκλοι της αγοράς ωστόσο επισημαίνουν ότι το πραγματικό ζήτημα είναι τα αγκάθια που έχουν δημιουργηθεί από την καθυστέρηση έκδοσης της δικαστικής απόφασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v