Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποιοι είναι οι μνηστήρες για την Εθνική Ασφαλιστική

Η πώληση του 75% της εταιρείας αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο. Το τίμημα προβλέπεται να κινηθεί από 700 εκατ. έως 1 δισ. ευρώ. Εξι οι υποψήφιοι «μνηστήρες».

Ποιοι είναι οι μνηστήρες για την Εθνική Ασφαλιστική

Έξι υποψήφιοι αγοραστές διεκδικούν το 75% του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Ασφαλιστικής και η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Μαρτίου.

Ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr αναφέρουν ότι οι υποψήφιοι αγοραστές είναι, μεταξύ άλλων, ένα μείγμα από εταιρείες και funds, οι τρεις εκ των οποίων προέρχονται από την Κίνα και οι άλλοι τρεις από τη Γερμανία και την Ισπανία.

Επί τους παρόντος, οι υποψήφιοι επενδυτές εξετάζουν τα οικονομικά στοιχεία της προς πώληση εταιρείας, καθώς το data room έχει ανοίξει από τις 18 Ιανουαρίου. Οι τελικές προσφορές εκτιμάται ότι θα υποβληθούν μετά τις 20 Φεβρουαρίου. Πηγές που παρακολουθούν το εγχείρημα τονίζουν ότι το ενδιαφέρον είναι ισχυρό και το τίμημα αναμένεται να κινηθεί από τα 700 εκατ. ευρώ έως και το 1 δισ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στην πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών να μην προχωρήσει άμεσα η πώληση της εταιρείας -ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απέστειλε σχετική επιστολή στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν (DG comp)-, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η απάντηση από τις Βρυξέλλες αναμένεται να είναι αρνητική. Κι αυτό διότι η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής αποτελεί μέρος του πλάνου αναδιάρθρωσης της Εθνικής Τράπεζας στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που ανέλαβε κατά την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση (σ.σ. στα τέλη του 2015).

Οι προοπτικές

Ο αγοραστής της Εθνικής Ασφαλιστικής αναμένεται να αποκτήσει σημαντική παρουσία στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, η οποία προσφέρει, σύμφωνα με τους αρμόδιους, σημαντικές προοπτικές. «Είναι η σωστή στιγμή να αποκτήσει κάποιος παρουσία στην ελληνική ασφαλιστική αγορά καθώς αναμένεται οι ιδιωτικές εταιρείες να αυξήσουν τα μερίδιά τους, εξαιτίας των δυσεπίλυτων προβλημάτων που χαρακτηρίζουν το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας», αναφέρει στο Εuro2day.gr στέλεχος της αγοράς.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Εθνική Ασφαλιστική είναι η μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου στην Ελλάδα. Καταγράφει κέρδη, έχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, που ξεπερνά το 25%, στον κλάδο Ζωής -φθάνει το 58% στα συνδεδεμένα με επενδύσεις προϊόντα Ζωής- και 11% στον κλάδο Ζημιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v