Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Δύο μήνες νωρίτερα ο μετασχηματισμός

Τον Ιούνιο θα έχει ολοκληρωθεί η ενοποίηση των εταιριών του ομίλου. Οι εκτιμήσεις για Αλουμίνιον, ΜΕΤΚΑ και ενέργεια. Σχέδια για διανομή μερίσματος από το 2017 και μετά.

Μυτιληναίος: Δύο μήνες νωρίτερα ο μετασχηματισμός

Με γρήγορους ρυθμούς κινείται η ενοποίηση των εταιριών του ομίλου Μυτιληναίου, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί δύο μήνες νωρίτερα, τον Ιούνιο, ενώ η εταιρία αναμένεται να είναι σε θέση να διανείμει μέρισμα από το 2017 και μετά. 

Πρόκειται για τα κυριότερα σημεία της παρουσίασης που έκανε η διοικητική ομάδα του ομίλου στους αναλυτές, όπου επιπλέον τονίστηκε ότι ένας από τους επόμενους στόχους είναι η αγορά ομολόγων.

Ειδικότερα και σε ό,τι αφορά τον μετασχηματισμό του ομίλου, το αποτέλεσμα της νέας εταιρίας holding που θα δημιουργηθεί, θα βελτιώσει τις ταμειακές ροές, ενώ οφέλη θα φανούν και στον κατασκευαστικό τομέα.

Σχετικά με την πορεία της Αλουμίνιον της Ελλάδας, όπως προκύπτει από αναλυτές που ήταν στην παρουσίαση του ομίλου, η εταιρία κινείται δυναμικά μέσα στο 2017. Το κόστος παραγωγής είναι πλήρως καλυμμένο (2.200 δολάρια ανά τόνο), ενώ το κόστος σε ρευστότητα μειώθηκε στα 1.270 δολάρια ανά τόνο.

Ο τομέας της ενέργειας αναμένεται να συνεισφέρει στα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων 65 εκατ. ευρώ, όπως και τα έσοδα από τον προσωρινό μηχανισμό αποζημίωσης εκτιμώνται σε 19 εκατ. ευρώ

Η ΜΕΤΚΑ αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλα βιομηχανικά έργα, εκτός από τα ενεργειακά, ενώ οι πρόσφατες συμβάσεις σε Λιβύη και Γκάνα εξασφαλίζουν κύκλο εργασιών σε ορίζοντα διετίας. Ο κλάδος του EPC αναμένεται να συμβάλει 65 εκατ. ευρώ στα EBITDA.

Σε σχέση με το μέρισμα, ο όμιλος εκτιμά ότι θα είναι σε θέση να διανείμει από το 2017 και μετά, και μάλιστα η διοίκηση του ομίλου εκτιμά ότι θα ανέρχεται περίπου στο 35% των καθαρών κερδών της.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v