Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παναγιωτάκης κατά των golden boys του ΑΔΜΗΕ

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης, σε συνέντευξη Τύπου από την Πτολεμαίδα, επέκρινε τις ενέργειες των κ. Κορωνιωτάκη και Μπλάνα. «Όχι με κριτήρια λαϊκισμού και ατομικής αυθαιρεσίας οι αμοιβές των στελεχών ΔΕΚΟ», υπογράμμισε.

Παναγιωτάκης κατά των golden boys του ΑΔΜΗΕ

Βλαπτική χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του προέδρου του διευθύνοντος συμβούλου του ΑΔΜΗΕ, ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης αναφορικά με τον πολλαπλασιασμό των αμοιβών τους και μάλιστα με αναδρομική ισχύ, ενώ δήλωσε «έκπληκτος» καθώς δεν γνώριζε την πράξη τους.

Ο κ. Παναγιωτάκης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ του Σαββάτου από την Πτολεμαϊδα, και λίγες ώρες μετά την τοποθέτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σημείωσε για το θέμα των κ. Κορωνιωτάκη και Μπλάνα: «Οι αμοιβές των στελεχών των Δημόσιων Επιχειρήσεων θα πρέπει να καθορίζονται με κριτήρια εξυπηρέτησης των επιχειρήσεων και όχι με κριτήρια λαϊκισμού, αλλά ούτε και ατομικής αυθαιρεσίας».

Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι «ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Ιωάννης Μπλάνας είχε στείλει με email την παραίτηση του στο εποπτικό συμβούλιο του Διαχειριστή και μετά την ανακάλεσε». Σε ερώτηση αν ήξερε την απόφαση για την αύξηση των αμοιβών του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου, απάντησε: «Αιφνιδιάστηκα με την ενέργεια τους».

Επισήμανε, πως οι εντολές που έδωσε στα τέσσερα στελέχη της ΔΕΗ που την εκπροσωπούν στο εποπτικό συμβούλιο ήταν να μην εγκρίνουν και να ζητηθεί η επιστροφή των αναδρομικών.

Ο κ. Παναγιωτάκης ρωτήθηκε για το αν η κόρη του κ. Μπλάνανα που βρίσκεται στη νομική υπηρεσία του ΑΔΜΗΕ ενέκρινε τις συμβάσεις αμοιβών του διευθύνοντος συμβούλου και του προέδρου, απάντησε πως «γνωρίζει ότι η κόρη του κ. Μπλάνα βρίσκεται στη νομική υπηρεσία, αλλά δεν ξέρω αν ενέκρινε τις αναπροσαρμογές».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v