Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο Ιατρείο διαταραχών ούρησης στο Παίδων Μητέρα

Το Ιατρείο εντάσσεται στο Παιδο-ουρολογικό Τμήμα του Παίδων Μητέρα και απευθύνεται σε παιδιά με παθήσεις δυσλειτουργίας της ουροδόχου κύστης. Υπεύθυνος του ιατρείου είναι ο χειρουργός ουρολόγος παίδων και εφήβων, κ. Σωτήριος Μπόγρης

Νέο Ιατρείο διαταραχών ούρησης στο Παίδων Μητέρα
Το Παίδων Μητέρα του Ομίλου Υγεία, με στόχο την ολοκληρωμένη διαγνωστική προσέγγιση και θεραπευτική αντιμετώπιση των διαταραχών ούρησης, εγκαινιάζει τη λειτουργία εξειδικευμένου Ιατρείου για παιδιά κι εφήβους, του μοναδικού στην Ελλάδα στον ιδιωτικό χώρο της υγείας.

Το Ιατρείο εντάσσεται στο Παιδο-ουρολογικό Τμήμα του Παίδων Μητέρα και απευθύνεται σε παιδιά με παθήσεις δυσλειτουργίας της ουροδόχου κύστης, όπως ενούρηση (ημερήσια ή νυχτερινή), υπερλειτουργική κύστη, συχνές λοιμώξεις του ουροποιητικού, νευρογενή κύστη και μετεγχειρητικά στενώματα ουρήθρας που μπορούν να επιφέρουν -εάν δεν αντιμετωπιστούν- παροδική ή μόνιμη βλάβη στους νεφρούς.

Διαθέτει σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό για τη διάγνωση και θεραπεία ακόμη και των πιο πολύπλοκων καταστάσεων, ενώ παράλληλα το ανθρώπινο δυναμικό είναι εξειδικευμένο και παρέχει συνεχή εκπαίδευση και υποστήριξη στα παιδιά και τις οικογένειές τους. Στο ιατρείο υπάρχει η δυνατότητα διενέργειας εξειδικευμένων εξετάσεων, όπως για παράδειγμα η ουροδυναμική μελέτη, δηλαδή η διερεύνηση της λειτουργίας της κύστης και αποτύπωση των συμπτωμάτων με τεχνητά μέσα.

Ο Υπεύθυνος του Ιατρείου Διαταραχών Ούρησης του Παίδων Μητέρα, χειρουργός ουρολόγος παίδων και εφήβων, κ. Σωτήριος Μπόγρης, τονίζει: «Ένα στα 4 παιδιά στην ηλικία των τεσσάρων ετών καταβρέχει άθελά του το κρεβάτι κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ μετά την ηλικία των 5-6 ετών μόνο 1 στα 10 εξακολουθεί να έχει τέτοια περιστατικά τη νύχτα. Συμπτώματα που σχετίζονται με την λειτουργία της κύστης, όπως η έντονη και ξαφνική επιθυμία προς ούρηση, η συχνουρία και η ακράτεια των ούρων θα πρέπει να απασχολήσουν τους γονείς. Στο ιατρείο μας, διαθέτουμε σύγχρονα λεπτά ενδοσκόπια με τα οποία μπορεί να επιτευχθεί ακόμη και έγχυση αλλαντικής τοξίνης για νευρογενή κύστη. Στόχος μας είναι αρχικά η διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του ανώτερου ουροποιητικού (νεφροί) και κατ’ επέκταση η ανάκτηση φυσιολογικής λειτουργίας της κύστης (εγκράτεια - έλεγχος), με αποτέλεσμα την καλύτερη ποιότητα ζωής».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v