Μια αποκλειστική συνεργασία του Euro2day.gr

Παραίτηση Απ. Ταμβακάκη από το Δ.Σ. της Πειραιώς

Το γνωστό τραπεζικό στέλεχος επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους, εικάζεται όμως ότι η παραίτησή του σχετίζεται και με την αδυναμία εύρεσης διευθύνοντος συμβούλου στην Πειραιώς. Το who is who.

Παραίτηση Απ. Ταμβακάκη από το Δ.Σ. της Πειραιώς

Παραιτήθηκε από τη θέση του στο διοικητικό συμβούλιο της Πειραιώς ο Απόστολος Ταμβακάκης. Πρόκειται ασφαλώς για απώλεια για το Δ.Σ. της τράπεζας.

Ο κος Ταμβακάκης θεωρείται σοβαρός και έμπειρος τραπεζίτης, έχοντας περάσει από κορυφαίες θέσεις εντός και εκτός του χρηματοοικονομικού τομέα, με αποκορύφωμα την επιτυχή θητεία του στη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας.

Ο κος Ταμβακάκης επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους, εικάζεται όμως ότι η παραίτησή του σχετίζεται και με την αδυναμία εύρεσης διευθύνοντος συμβούλου επί περίπου ένα χρόνο και τη γενικότερη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ του ξένου hedge fund μάνατζερ Πόλσον, που κατέχει ποσοστό της τάξης του 9% της Πειραιώς, και των λοιπών μεγαλομετόχων.

Την παραίτησή της αναμένεται να υποβάλει τις προσεχείς ημέρες και η κα. Χαρ. Απαλαγάκη η οποία αναλαμβάνει από 1ης Μαρτίου, τη θέση του γενικού γραμματέα της ΕΕΤ. Πιθανή, τέλος, είναι και η υποβολή παραίτησης από τον κ. Στ. Λεκκάκο, ο οποίος καλείται να επιλέξει αν θα διατηρήσει τη θέση του στο Δ.Σ. της τράπεζας ή αυτή του προέδρου της MIG.

Το who is who του Απ. Ταμβακάκη

Ο Απόστολος Ταμβακάκης έχει διατελέσει σε καίριες θέσεις στον τραπεζικό τομέα επί δεκαετίες. Το άστρο του έλαμψε στα τέλη της δεκαετίας του `90 όταν ανέλαβε υποδιοικητής του μεγαλύτερου, τότε, τραπεζικού ομίλου της Εθνικής Τράπεζας. Η μεταπήδηση στην Εθνική έγινε όταν η τράπεζα απορρόφησε την θυγατρική της Κτηματική, στην οποία ο κ. Ταμβακάκης ήταν υποδιοικητής.

Εχει εργαστεί στην Mobil Oil Hellas, στην Τράπεζα Επενδύσεων, στην ABN-AMRO ως Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και ως Υποδιοικητής στην Εθνική Κτηματική Τράπεζα και στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Κατόπιν διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA DEVELOPMENT, ενώ από τον Μάρτιο του 2009 ήταν υπεύθυνος της στρατηγικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης του Ομίλου Λάτση στην Γενεύη. Από το Δεκέμβριο του 2009 έως και τον Ιούνιο του 2012 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Από τον Ιούλιο του 2012 συμμετέχει ως μέλος σε Διοικητικά Συμβούλια και Επιτροπές διαφόρων εταιρειών.

Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος της EXAE, Πρόεδρος του Steering Committee του Interalpha Group of Banks, Πρόεδρος της Εθνοκάρτας, της Εθνικής Χρηματιστηριακής και της ΕΤΕΒΑ, Πρόεδρος του Southeastern European Board του ομίλου Europay Mastercard, ενώ έχει διατελέσει μέλος σε πολλά διοικητικά συμβούλια και επιτροπές.

Ο κ. Ταμβακάκης είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακά στην Οικονομετρία και τα Οικονομικά Μαθηματικά. Είναι μέλος Δ.Σ. της QUEST Συμμετοχών, της EUROSEAS LTD και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus