Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευκαιρίες στην αγορά ακινήτων βλέπει η Trastor

Νέες επενδύσεις στην εγχώρια αγορά ακινήτων σχεδιάζει η εισηγμένη εταιρεία, που διαθέτει «ζεστά» 45 εκατ. ευρώ και δεν προτίθεται να αποχωρήσει από το ΧΑ μέσα από τη δρομολογούμενη δημόσια πρόταση του βασικότερου μετόχου.

Ευκαιρίες στην αγορά ακινήτων βλέπει η Trastor

«Υπάρχουν πράγματι ευκαιρίες στην εγχώρια αγορά των επαγγελματικών ακινήτων», δήλωσε ο πρόεδρος της Trastor ΑΕΕΑΠ Μιχάλης Χατζηπαύλου, κατά την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων, που έγινε την Παρασκευή (24/2/17).

«Υπάρχουν ευκαιρίες στην αγορά και η έλευση στρατηγικού εταίρου (της Wert Red) ανοίγει μια νέα πορεία για την εταιρεία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηπαύλου, ο οποίος μάλιστα επαναβεβαίωσε την πρόθεση των βασικών μετόχων να διατηρήσουν τις μετοχές της Trastor στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Ειδικότερα, ο κ. Χατζηπαύλου τόνισε ότι η τρέχουσα δημόσια πρόταση από τη Wert Red ήταν αποτέλεσμα οδηγίας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και σε καμιά περίπτωση δεν αντανακλά τη βούληση των βασικών μετόχων για έξοδο από το ΧΑ.

Αντίθετα, η παραμονή στο Χρηματιστήριο της Αθήνας θεωρείται ως όπλο για την εισηγμένη, όχι μόνο για να απολαμβάνει τα φορολογικά κίνητρα των ΑΕΕΑΠ αλλά και για να μπορεί να αντλήσει πρόσθετα κεφάλαια στο μέλλον.

Πάντως, με τους δύο βασικότερους μετόχους (Wert Red και Τράπεζα Πειραιώς, που δεν θα πουλήσει το μερίδιό της στο πλαίσιο της δημόσιας πρότασης) να κατέχουν ήδη γύρω στο 95% του συνόλου των μετοχών, είναι φανερή η περιορισμένη διασπορά που χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη μετοχή. Κύκλοι μάλιστα προσκείμενοι στην εταιρεία δήλωσαν πως σε βάθος χρόνου θα εξετασθούν πιθανές κινήσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα.

Το τελευταίο διάστημα, η Trastor έχει ξεκινήσει να επενδύσει σε νέα ακίνητα και σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό της Τάσο Καζίνο, τα προς επένδυση κεφάλαια ανέρχονται τουλάχιστον σε 45 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, στα 21,4 εκατ. ευρώ που αντλήθηκαν από την πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα πρέπει να προστεθούν άλλα περίπου 5 εκατ. διαθέσιμα, αλλά και η υπάρχουσα πιστωτική γραμμή των 20 εκατ. ευρώ (μακροπρόθεσμο δάνειο επταετούς διάρκειας από την Τράπεζα Πειραιώς).

Πέραν των προαναφερθέντων «ζεστών» χρημάτων και όταν η τοποθέτηση αυτών σε επενδύσεις θα έχει ολοκληρωθεί, θα μπορούσε ενδεχομένως να αντληθεί και άλλη ρευστότητα μέσω δανεισμού ή μέσα από μια νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Η έκτακτη γενική συνέλευση της Παρασκευής ενέκρινε μεταξύ άλλων και την αγορά δύο ορόφων επί της οδού Φιλελλήνων 1 (Πλατεία Συντάγματος) από την Τράπεζα Πειραιώς, έναντι ποσού 1,577 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v