Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Πόλεμος» ανακοινώσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τα δάνεια στην Τράπεζα Αττικής

Μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η ΤτΕ δείχνει συστηματική χορήγηση δανείων κάτω του κόστους με μηδενική ή μερική εξασφάλιση. Τράπεζα Αττικής, άδειες ΜΜΕ και δημόσια έργα το "τρίγωνο διαπλοκής" της κυβέρνησης λέει η ΝΔ. Που πήταν τα χρήματα των δανείων του Κήρυκα Χανίων ρωτά ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Πόλεμος» ανακοινώσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τα δάνεια στην Τράπεζα Αττικής

Απίστευτο «πάρτι» με τα χαριστικά δάνεια της τράπεζας Αττικής, αποκαλύπτει η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η Τράπεζα της Ελλάδας, στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ζητώντας της να διερευνήσει την τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Στα ευρήματα του κοινού ελέγχου της Τραπέζης Ελλάδος και του εποπτικού μηχανισμού της ΕΚΤ, που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής, γίνεται λόγος για συστηματική χορήγηση δανείων κάτω του κόστους με μηδενική ή μερική εξασφάλιση.

Αναφέρεται ότι η κατασκευαστική εταιρεία Τοξότης, του κ. Καλογρίτσα, πήρε 39 δάνεια από την τράπεζα Αττικής, από το 2015 και μετά, με επιτόκιο που σε κάποιες περιπτώσεις ήταν και κάτω από το κόστος της τράπεζας.

Για το θέμα μίλησε στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος ανάφερε πως δεν έχει πρόβλημα να γίνει έλεγχος από «70 εισαγγελείς».

Ισχυρίστηκε πως παλαιότερα – ως πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος – είχε επισημάνει προσωπικά τα προβλήματα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Το ασφαλιστικό Ταμείο των μηχανικών και εργοληπτών δημοσίων έργων (ΤΣΜΕΔΕ) είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος στην Τράπεζα Αττικής. Το ΤΕΕ έχει στενή σχέση με το ΤΣΜΕΔΕ.

Ο κ. Σπίρτζης πέρασε μάλιστα και ελαφρώς στην αντεπίθεση, λέγοντας πως η ΤτΕ θα έπρεπε προ πολλού να έχει εφαρμόσει «πιο σφιχτό» σύστημα ελέγχων στην Τράπεζας Αττικής και άλλα ιδρύματα.

ΝΔ: Τράπεζα Αττικής, άδειες ΜΜΕ και δημόσια έργα το «τρίγωνο της διαπλοκής» της κυβέρνησης

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τις αποκαλύψεις αναφορικά για τα δάνεια Καλογρίτσα από την Τράπεζα Αττικής, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 
«Οι μάσκες έπεσαν.
 
Η Τράπεζα Αττικής, ο διαγωνισμός – παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες και η κατάτμηση δημοσίων έργων που καταλήγουν στον εκλεκτό εργολάβο του Μεγάρου Μαξίμου, αποτελούν το “τρίγωνο της διαπλοκής” που έχτισε η Κυβέρνηση.
 
Από καιρό είχαμε καταγγείλει τη μεθόδευση που σήμερα αποκαλύπτεται από τη μηνυτήρια αναφορά της Τράπεζας της Ελλάδος.
 
Η ώρα της αλήθειας για τους κ. Τσίπρα, Παππά και Σπίρτζη έφτασε.
 
Κανείς δεν ξεχνά τα δανεικά βοσκοτόπια του κ. Καλογρίτσα και τα προνομιακά δάνεια που χορήγησε στις εταιρίες του η Τράπεζα Αττικής.
 
Με τελικό στόχο να μπορέσει ο κ. Παππάς να στήσει το δικό του μιντιακό σύστημα και ο κ. Σπίρτζης να του αναθέτει τη μια εργολαβία μετά την άλλη.
 
Και όλα αυτά με τη στήριξη του πρωθυπουργού.
 
Τώρα το λόγο έχει η Δικαιοσύνη  που θα εξετάσει όλες τις σκοτεινές πτυχές αυτού του πρωτοφανούς  πολιτικού – οικονομικού σκανδάλου».

ΣΥΡΙΖΑ: Που πήγαν τα χρήματα των δανείων του Κήρυκα Χανίων;

Λίγη ώρα αργότερα, από Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκε η εξής απάντηση:

«Το χρεοκοπημένο σύστημα επικοινωνίας της ΝΔ ξαναχτύπησε και όχι τυχαία στις Απόκριες. Ο χρεοκοπημένος ΔΟΛ του κ. Ψυχάρη κερνάει και η χρεοκοπημένη - και όχι μόνο οικονομικά - ΝΔ του κ. Μητσοτάκη πίνει...

H Δικαιοσύνη, πρέπει να αποφανθεί τόσο για τη συγκεκριμένη υπόθεση, όσο και για όλες τις υποθέσεις με τα θαλασσοδάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ που εμπεριέχονται στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής. Και τότε τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα της ΝΔ θα σβήσουν και θα καταρρεύσει και το τελευταίο καταφύγιο του κ. Μητσοτάκη, ότι δηλαδή δήθεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Επειδή όμως πλησιάζουμε στο κλείσιμο του Τριωδίου και ως είθισται τον βασιλιά Καρνάβαλο στο τέλος τον καίνε, καλό θα είναι ο κ. Μητσοτάκης να σταματήσει να κρύβεται πίσω από το γραφείο Τύπου της ΝΔ και επιτέλους να απαντήσει:

 - Ποιος πολίτης μπορεί να εξασφαλίσει ρύθμιση δανείου "μπαλόνι", όπως ο ίδιος για το δάνειο του Κήρυκα Χανίων, για το οποίο δεν είχε δώσει για έντεκα χρόνια ούτε ένα ευρώ μέχρι να αποκαλυφθεί από την Εξεταστική Επιτροπή;

- Πού πήγαν τα χρήματα των δανείων του Κήρυκα Χανίων;

- Θα δώσει στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες της συζύγου του, όπως τον έχει καλέσει επανειλημμένα ο πρωθυπουργός και ο ΣΥΡΙΖΑ και ως οφείλει εκ του νόμου ή θα συνεχίσει να σφυρίζει αδιάφορα μήπως και ξεχαστεί το σπίτι του Βολταίρου και οι  επιχειρηματικές δραστηριότητες με τον κ. Παπασταύρου; Εφόσον είναι όλα τόσο καθαρά, όπως διατείνεται πότε διά αντιπροσώπων και ποτέ ο ίδιος, γιατί το αποφεύγει; Έχει άραγε κάτι να κρύψει;»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v