Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Στις 15 Μαρτίου ξεκινά η δημόσια εγγραφή για το ομόλογο

Επενδύσεις 117 εκατ. ευρώ προωθεί ο ΟΠΑΠ για την επόμενη τριετία, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο για το ομόλογο. Σε τεχνολογικό εξοπλισμό, πρακτορεία και VLTs θα διατεθούν τα περισσότερα κεφάλαια.

ΟΠΑΠ: Στις 15 Μαρτίου ξεκινά η δημόσια εγγραφή για το ομόλογο

Το ενημερωτικό δελτίο για την έκδοση 5ετούς ομολόγου ως 200 εκατ. ευρώ, διαρούμενου σε 200.000 ομολογίες ονομαστικής αξίας 1 ευρώ, έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΠΑΠ. 

Η διοίκηση του οργανισμού παρουσιάζει και στοιχεία για τις επενδύσεις οι οποίες την περιόδο 2017 - 2019 θα φτάσουν τα 117,6 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα 72,1 εκατ. θα δαπανηθούν για την αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων και των πρακτορείων, 25,2 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη του δικτύου παιχνιδομηχανών (VLTs) και 20,3 εκατ. ευρώ για την εγκατάσταση τερματικών στοιχηματισμού τύπου self-service (SSBTs)  και "εικονικών παιχνιδιών" στα πρακτορεία.

Οπως επισημαίνεται στο ενημερωτικό δελτίο, «ο όμιλος αναπτύσσει νέες συνεργασίες για την αξιοποίηση σύγχρονων ψηφιακών και τεχνολογικών δυνατοτήτων και σχεδιάζει την εισαγωγή νέων προϊόντων και τη διεύρυνση των προσφερόμενων υπηρεσιών, ώστε να ενισχύσει τα έσοδά του. Ενδεικτικά, η συνεργασία με νέους τεχνολογικούς παρόχους (Novomatic Lottery Systems, Playtech BGT Sports, Betgenius) όσον αφορά στα υφιστάμενα παιχνίδια, η εγκατάσταση των τερματικών στοιχηματισμού self-service, η εισαγωγή των virtual παιχνιδιών και η σταδιακή εγκατάσταση και λειτουργία των VLTs εντός του 2017 αναμένεται να συμβάλουν στην ενίσχυση του προϊοντικού χαρτοφυλακίου της Εταιρείας και να διαφοροποιήσουν τις πηγές των εσόδων της. Επίσης, η Εταιρεία σκοπεύει να συνεχίσει τις ενέργειες που στοχεύουν στην ποιοτική αναβάθμιση των υφιστάμενων παιχνιδιών της (ΚΙΝΟ, ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, Τζόκερ), με στόχο να διατηρήσει το ενδιαφέρον των παικτών για τα παιχνίδια αυτά και στο νέο περιβάλλον».

Οι ομολογίες που πρόκειται να εκδοθούν, θα διατεθούν προς κάλυψη από το επενδυτικό κοινό μέσω δημόσιας προσφοράς, με χρήση της υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, και θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Οργανωμένης Αγοράς του ΧΑ.

Οπως προκύπτει από το ενημερωτικό, η δημόσια εγγραφή ξεκινά την Τετάρτη 15 Μαρτίου στις 10 το πρωί και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 17 Μαρτίου στις 16:00 το μεσημέρι.

Το χρονοδιάγραμμα 

*Δείτε το ενημερωτικό της έκδοσης στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό". 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v