Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Metropolitan: Συζητήσεις για το 72% με τίμημα €90-95 εκατ.

Την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των δεδομένων του νοσοκομείου από τους τρεις βασικούς μετόχους.

Metropolitan: Συζητήσεις για το 72% με τίμημα €90-95 εκατ.

Θέμα ημερών φημολογείται ότι είναι και η τυπική πια μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου της Περσεύς Υγειονομική Μέριμνα, που ελέγχει το νοσοκομείο Metropolitan, στο private equity fund CVC Capital Partners.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iatronet.gr, το deal αφορά σε απόκτηση ποσοστού 72%, με το ποσό της εξαγοράς να κυμαίνεται μεταξύ 90-95 εκατ. ευρώ.

Πληροφορίες της αγοράς αναφέρουν ότι οι συζητήσεις μεταξύ των δύο μερών έχουν προχωρήσει αρκετά, αφού την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των δεδομένων του νοσοκομείου από τους τρεις βασικούς μετόχους και οι διαπραγματεύσεις πλέον εξελίσσονται μεταξύ του ενδιαφερόμενου αγοραστή και των τραπεζών που το έχουν δανειοδοτήσει.

Η αγορά αναμφίβολα κοιτά με ενδιαφέρον την εξέλιξη αυτή, θεωρώντας ότι εφόσον ευοδωθεί θα αλλάξει και τα δεδομένα της ιδιωτικής περίθαλψης. Αναγνωρίζει δε ότι τα πλεονεκτήματα του νοσοκομείου είναι πολλά, τόσο από πλευράς υπηρεσιών, όσο και εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού, καταλαμβάνοντας έτσι σημαντικό μερίδιο στον χώρο της ιδιωτικής περίθαλψης.

Βολιδοσκοπώντας κανείς τις κινήσεις του τελευταίου διαστήματος από την πλευρά της διοίκησης, αντιλαμβάνεται ότι η περαιτέρω εξειδίκευση στο σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών και η αναβάθμιση τμημάτων αποτελεί βασική προτεραιότητα.

Μέσα στο τελευταίο δίμηνο το νοσοκομείο βραβεύτηκε για τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας - Οξέων Αγγειακών Εγκεφαλικών -αποτελεί τη μοναδική αναγνωρισμένη και πιστοποιημένη μονάδα εγκεφαλικών στην Ελλάδα-, ενώ προετοιμάζεται η νέα πτέρυγα στην οποία θα μεταφερθεί η Παιδιατρική Κλινική. Πηγές αναφέρουν ότι υπό ανάπτυξη βρίσκεται και η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) Παίδων.

Στις βασικές προτεραιότητες του νοσοκομείου ακούγεται ότι είναι και η εκμετάλλευση του ιατρικού τουρισμού. Πεδίο στο οποίο επενδύθηκαν την προηγούμενη πενταετία πάνω από 6 εκατ. ευρώ. Στις σημαντικές κινήσεις του πρόσφατου διαστήματος θα πρέπει αναμφίβολα να επισημανθεί και η διαχείριση μέρους των ομαδικών συμβολαίων της Εθνικής Ασφαλιστικής, μετά από σχετικό διαγωνισμό που έκανε η τελευταία.

Σε οικονομικό επίπεδο, o κύκλος εργασιών σε ενοποιημένη βάση (προ της εφαρμογής των μέτρων μονομερών περικοπών από ΕΟΠΥΥ) ανήλθε το 2015 (σ.σ. τελευταία διαθέσιμα στοιχεία) στα 101,6 εκατ. ευρώ, έναντι 84,1 εκατ. το 2014. Τα μικτά αποτελέσματα διαμορφώθηκαν σε 19 εκατ. ευρώ, τα EBITDA στα 11 εκατ. ευρώ και τα προ φόρων κέρδη σε 1,15 εκατ. ευρώ. Το αποτέλεσμα μετά από φόρους διαμορφώθηκε σε κέρδος 61 χιλ. ευρώ.

Τα ίδια κεφάλαια του ομίλου στο τέλος του 2015 ανέρχονται σε 86,4 εκατ. ευρώ. Ο καθαρός δανεισμός ήταν 33 εκατ. ευρώ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v