Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: «Τρέχει» η διαδικασία πώλησης της Bancpost

Σε εξέλιξη το due diligence για τη ρουμανική θυγατρική της Eurobank. Μετά το Πάσχα η υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την πώληση πλειοψηφικού πακέτου ή και του 100% του μετοχικού της κεφαλαίου. Η OTP ένας εκ των ενδιαφερόμενων.

Eurobank: «Τρέχει» η διαδικασία πώλησης της Bancpost
Λίγο μετά το Πάσχα αναμένεται να κατατεθούν δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου ή και του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Bancpost, θυγατρικής της Eurobank στη Ρουμανία.  

Ο διαγωνισμός τον οποίο «τρέχουν», ως σύμβουλοι πώλησης, HSBC και Mediobanca βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη φάση διενέργειας οικονομικού και νομικού ελέγχου από όσους πέρασαν στη δεύτερη φάση.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και η ουγγρική OTP, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από συνέντευξη του διευθύνοντος συμβούλου της στο πρακτορείο Reuters. Ο κ. Sandor Csanyi αποκάλυψε ότι η OTP διεκδικεί την Bancpost, έχοντας καταθέσει μη δεσμευτική προσφορά και αποκτώντας τη δυνατότητα διενέργειας due diligence.

Όπως έγραψε το Euro2day, η Eurobank θα επιχειρήσει να πωλήσει τουλάχιστον πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ρουμανικής Bancpost, προκειμένου να υλοποιήσει τη δέσμευση απομόχλευσης του πλάνου αναδιάρθρωσης.

Η Eurobank πρέπει να μειώσει το ενεργητικό των δραστηριοτήτων εξωτερικού έως τις 30 Ιουνίου 2018, κάτω από τα 8,77 δισ. ευρώ (σ.σ. η δέσμευση αφορά σε στοιχεία ενεργητικού που σχετίζονται με τις δραστηριότητες πελατών εκτός Ελλάδας, ανεξαρτήτως της χώρας στην οποία είναι καταχωρισμένα).

H Bancpost είχε στο τέλος Σεπτεμβρίου 2016 καθαρά δάνεια 1,69 δισ. ευρώ, καταθέσεις 1,88 δισ. ευρώ, λειτουργικά έσοδα 32,4 εκατ. ευρώ και λειτουργικά έξοδα 24,2 εκατ. Διατηρεί δίκτυο 147 καταστημάτων και 8 επιχειρηματικά κέντρα. Κατέχει μερίδιο αγοράς 3% και αποτελεί την 9η μεγαλύτερη τράπεζα της Ρουμανίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v