Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επένδυση 300 εκατ. ευρώ ξεκινά η Παπαστράτος

Νέα γραμμή παραγωγής στήνεται στην Ελλάδα για κατασκευή «καπνικών κυλίνδρων» προς εξαγωγή. Θα λειτουργήσει σε 10 μήνες ενώ αναμένεται να δημιουργήσει 400 θέσεις απασχόλησης

Επένδυση 300 εκατ. ευρώ ξεκινά η Παπαστράτος

Επένδυση 300 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία μονάδας παραγωγής του νέου καπνικού προϊόντος της στην Ελλάδα ανακοίνωσε η εταιρία Παπαστράτος.

Ο ελληνικός βραχίονας της πολυεθνικής Philip Morris σκοπεύει να δημιουργήσει γραμμή παραγωγής των «καπνικών κυλίνδρων» που χρησιμοποιούνται στις συσκευές IQOS, το καινοτόμο προϊόν της εταιρίας (η παραγωγή θα φτάσει τα 20 δισεκατομμύρια τεμάχια).

Ο CEO της Παπαστράτος Χρ. Χαρπαντίδης, αν και σημείωσε ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στην αγορά και την εγχώρια οικονομία, με την κατάσταση να παραμένει δύσκολη, η εταιρία έλαβε την απόφαση της μεγάλης αυτής επένδυσης.

Η νέα γραμμή παραγωγής θα τεθεί σε λειτουργία σε 10 μήνες από σήμερα και θα δημιουργήσει 400 νέες θέσεις εργασίας, ενώ η παραγωγή θα εξάγεται. Μεγάλο μέρος της πρώτης ύλης θα προέρχεται από την ελληνική παραγωγή καπνού, στηρίζοντας έτσι και τον πρωτογενή τομέα.

Η παραπάνω επένδυση προστίθεται σε αθροιστικές επενδύσεις 700 εκατ. ευρώ που έχει πραγματοποιήσει από το 2003 έως σήμερα η εταιρία. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Παπαστράτος, η Ελλάδα θα βρεθεί στο κέντρο των εξελίξεων λόγω αυτής της απόφασης, πέραν του αντίκτυπου στην ελληνική οικονομία.

Υποστήριξε δε πως η Ελλάδα, παρά τη δύσκολη οικονομική θέση στην οποία βρίσκεται, έχει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα (γεωγραφική θέση, πρώτη ύλη, ανθρώπινο δυναμικό). Τόνισε ότι η διοίκηση της Παπαστράτος πάλεψε να προσελκύσει την επένδυση, η οποία θα αποτελέσει το τρίτο hub παγκοσμίως της Phillip Morris για το IQOS, μετά την Ελβετία και την Ιταλία.

Τι είναι το IQOS

Το IQOS είναι ένα από τα τέσσερα προϊόντα της Philip Morris International που δεν περιλαμβάνουν καύση και που απευθύνονται στις ανάγκες και διαφορετικές προτιμήσεις των ενήλικων καπνιστών. Είναι ένα θερμαινόμενο καπνικό προϊόν που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2014 και αναμένεται ως τα τέλη του 2017 να βρίσκεται σε περισσότερες από 30 χώρες.

Από το 2008, η ΡΜΙ έχει προσλάβει περισσότερους από 400 επιστήμονες και ειδικούς και έχει επενδύσει περισσότερα από 3 δισ. δολάρια στην έρευνα και ανάπτυξη και την επιστημονική τεκμηρίωση. Τα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας για την τεκμηρίωση της δυνατότητας μειωμένου κινδύνου του IQOS είναι πολύ ενθαρρυντικά και η εταιρία διαθέτει ελεύθερα την επιστημονική της μεθοδολογία και τα ευρήματά της για ανεξάρτητο έλεγχο και επαλήθευση από τρίτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v