Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύει την παραγωγή της στην Ελλάδα η Vivechrom

Η μητρική AkzoNobel μεταφέρει παραγωγή βερνικιών από την Τουρκία στη μονάδα της Vivechrom στην Ελλάδα. Αύξησε τζίρο και κέρδη το 2016 η ελληνική εταιρία.

Ενισχύει την παραγωγή της στην Ελλάδα η Vivechrom

Σε σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα προχωρά η AkzoNobel, μητρική της εταιρείας Vivechrom, όπως ανέφερε στο πλαίσιο συνάντησης με δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος της Vivechrom, Μάκης Προβατάς.

Σε αυτό το πλαίσιο η μεταφορά της παραγωγής βερνικιών της μητρικής από την Marshal Τουρκίας στο εργοστάσιο της Vivechrom στην Ελλάδα, αποτελεί την επόμενη άμεση επένδυση με εκτιμώμενο χρόνο υλοποίησης τα τέλη του 2017.

Η συγκεκριμένη επένδυση θα ενισχύσει την απασχόληση με αύξηση των θέσεων εργασίας του εργοστασίου στην Ελλάδα κατά 15%.

«Στη Vivechrom ακολουθούμε μακροπρόθεσμη στρατηγική και σταθερή πολιτική που όπως φαίνεται αποδίδει καρπούς και δημιουργεί περαιτέρω αναπτυξιακές προοπτικές. Το 2016 ήταν μια χρονιά δυναμικών επιδόσεων που μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον. 'Αλλωστε, παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία για τη χώρα και την ανυπαρξία οικοδομικής δραστηριότητας, η Vivechrom συνεχίζει να καταγράφει ανοδικούς ρυθμούς σε τζίρο και κέρδη» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Vivechrom, Μάκης Προβατάς.

Η Vivechrom το 2016 παρουσίασε σημαντική αύξηση 15,8% στον κύκλο εργασιών της που διαμορφώθηκε στα 51,5 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα ανοδικά κατά 33,1% κινήθηκε και η κερδοφορία της εταιρείας που έφτασε τα 9,5 εκατ. ευρώ.

Η επίδοση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία λαμβάνοντας υπόψη ότι ο κλάδος των οικοδομικών χρωμάτων, σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς, παρουσίασε το 2016 οριακή ανάπτυξη της τάξης του 2%.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ, η Vivechrom το 2016 ενίσχυσε την ηγετική της θέση στην ελληνική αγορά και παράλληλα βελτίωσε σημαντικά τις εξαγωγές της.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v