Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά σινιάλα από Moody's για την αναδιάρθρωση της Frigoglass

Ο οίκος αξιολόγησης υποβαθμίζει τα ομόλογα της εισηγμένης καθώς θεωρεί την προτεινόμενη αναδιάρθρωση χρέους «Distressed Debt Exchange». Στο 35-37% εκτιμά το «κούρεμα» για δανειστές και ομολογιούχους.

Αρνητικά σινιάλα από Moodys για την αναδιάρθρωση της Frigoglass

H Μοody's υποβάθμισε την αξιολόγηση που θέτει στους τίτλους που εκδίδει η Frigoglass με ωρίμανση το 2018 σε Ca από Caa3, σε έκθεσή της μετά τη δημοσίευση των σχεδίων για την αναδιάρθρωση χρέους από την εισηγμένη.

Παράλληλα, διατηρεί την αξιολόγηση Caa3 για την εταιρία, ενώ υποβαθμίζει την αξιολόγηση της πιθανότητας στάσης πληρωμών σε Ca-PD από Caa-PD διατηρώντας το αρνητικό outlook.

Οπως αναφέρει ο οίκος, εάν ολοκληρωθεί όπως σχεδιάζεται, η προτεινόμενη αναδιάρθρωση χρέους θεωρείται ανταλλαγή χρέους υπό πίεση (Distressed Debt Exchange) λόγω:

-Του προτεινόμενου «κουρέματος» κεφαλαίου τόσο για δανειστές όσο και για ομολογιούχους, το οποίο ο οίκος εκτιμά στο 35-27% αναλόγως των επιπέδων αποδοχής (σ.σ. στο "κούρεμα" προφανώς ο οίκος συνυπολογίζει και τη μετοχοποίηση χρέους).

-Της επέκτασης του χρονικού ορίζοντα λήξης των ομολόγων από το 2018 στο 2021 και το 2022.

-Της μείωσης του κουπονιού από το τρέχον 8,25% στο κυμαινόμενο Euribor+4,25% για τη μία παρτίδα και του σταθερού 7% στη δεύτερη παρτίδα.

Η υποβάθμιση της αξιολόγησης πιθανότητας στάσης πληρωμών αντανακλά την υψηλή πιθανότητα, η Frigoglass να κηρύξει στάση πληρωμών επί των τρεχουσών υποχρεώσεών της, με βάση την προτεινόμενη αναδιάρθρωση χρέους. Η διαφοροποίηση μεταξύ της αξιολόγησης της εταιρίας και των τίτλων που ωριμάζουν το 2018 αντανακλά την εκτίμηση του οίκου ότι το ποσοστό ανάκτησης για τους ομολογιούχους θα είναι χαμηλότερο από το μέσο ποσοστό για τους πιστωτές της εταιρίας. 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v