ΟΠΑΠ: Έκτη γιορτή του αθλητισμού με τη συμμετοχή 850 παιδιών

Ο ΟΠΑΠ διοργανώνει και εφέτος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, δέκα μεγάλες γιορτές του αθλητισμού σε όλη την Ελλάδα. Σε ποιες πόλεις θα πραγματοποιηθούν.

ΟΠΑΠ: Έκτη γιορτή του αθλητισμού με τη συμμετοχή 850 παιδιών

Με τη συμμετοχή 850 παιδιών από 15 αθλητικές ακαδημίες και 1.200 γονέων και συνοδών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 26 Μαρτίου 2017, στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου, η έκτη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, στο πλαίσιο του προγράμματος Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ για το 2017.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Ντάμιαν Κόουπ (φωτο), απευθύνοντας χαιρετισμό δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Είμαι ευτυχής που βλέπω τόσο κόσμο σήμερα εδώ για αυτή την υπέροχη δράση, μια γιορτή του αθλητισμού. Ως OΠΑΠ είμαστε πολύ υπερήφανοι που παρέχουμε την ευκαιρία στα παιδιά να μάθουν για τον αθλητισμό, τις αξίες του και πως να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι. Η δέσμευση του ΟΠΑΠ σε αυτό είναι απόλυτη και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στο μέλλον των νέων ανθρώπων της Ελλάδας και στην ίδια την χώρα».

Από την πλευρά του, ο Chief Customer Officer του OΠΑΠ, Πετρ Ματεγιόφσκι, ανέφερε: «Από την έναρξη του προγράμματος, το 2014, στεκόμαστε στο πλευρό 15.000 παιδιών και περίπου 25.000 γονέων, που συμμετέχουν σε μια σειρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων σε σχέση με τον αθλητισμό, την ομαδική δουλειά, τη διατροφή και την ψυχολογία. Από τον Ιανουάριο του 2016, έχουμε επεκτείνει το πρόγραμμα, δημιουργώντας μια πραγματική γιορτή του αθλητισμού. Ο αθλητισμός είναι στο DNA του OΠΑΠ».

Στο φεστιβάλ συμμετείχε ομάδα πρεσβευτών αθλητών με σημαντικές διακρίσεις για το ήθος, τον σεβασμό προς τους συναθλητές τους και το ευ αγωνίζεσθαι, δίνοντας πολύτιμες κατευθύνσεις στα παιδιά. Συγκεκριμένα παρευρέθησαν οι πρώην διεθνείς μπασκετμπολίστες Δημήτρης Διαμαντίδης, Φραγκίσκος Αλβέρτης, Θοδωρής Παπαλουκάς, Μιχάλης Κακιούζης, Ευθύμης Ρεντζιάς, Γιώργος Καλαϊτζής και Γιάννης Σιούτης, o παλαίμαχος βολεϊμπολίστας Μάριος Γκιούρδας, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Βασίλης Χατζηπαναγής και Βασίλης Κωνσταντίνου, οι εν ενεργεία ποδοσφαιριστές Σέρτζιο Αραούχο, Βασίλης Μπάρκας, Νίκος Μαρινάκης, Σωτήρης Πίσπας και Βασίλης Πλιάτσικας, οι παραολυμπιονίκες Παύλος Μάμαλος, Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Δήμητρα Κοροκίδα και Κέλλυ Λουφάκη. Επίσης, οι αθλητές Σωτήρης Αναγνωστόπουλος (πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στην πάλη), Δημήτρης Τσιάμης (άλμα τριπλούν), Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου (ξιφασκία), Αλέξανδρος Δισακιάς και Κώστας Παπαδόπουλος (άρση βαρών).

Ακολουθώντας πιστά τη φιλοσοφία και τις αξίες που πρεσβεύει το πρόγραμμα των Αθλητικών Ακαδημιών, ο OΠΑΠ διοργανώνει και εφέτος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, δέκα μεγάλες γιορτές του αθλητισμού σε όλη την Ελλάδα, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όλες οι δραστηριότητες στο πλαίσιο των φεστιβάλ, προωθούν με τον πιο ευχάριστο τρόπο το ευ αγωνίζεσθαι, τον σεβασμό, το ήθος και την ομαδικότητα. Τα έξι πρώτα φεστιβάλ εφέτος έχουν πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης, την Πάτρα, το Άργος, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα και το Περιστέρι, όπου ο OΠΑΠ μοιράστηκε τη χαρά του αθλητισμού με 70 ακαδημίες, 4.910 παιδιά και τους 6.900 γονείς και συνοδούς τους.

Στο φεστιβάλ του Περιστερίου, οι μικροί αθλητές συμμετείχαν σε παιχνίδια ομαδικότητας και ποδοσφαιρικών δεξιοτήτων, μαθήματα για θέματα διατροφής μέσα από παιχνίδι, καθώς και σε μία βιωματική εμπειρία, αγωνιζόμενοι ως παραολυμπιακοί αθλητές.

Επίσης, συμμετείχαν ενεργά σε επιδείξεις ολυμπιακών αθλημάτων, όπως ξιφασκία, ελληνορωμαϊκή πάλη και στίβο, ενώ έπαιξαν και σκάκι. Παράλληλα, οι γονείς και συνοδοί παρακολούθησαν από την εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα του προγράμματος ομιλίες και σεμινάρια για θέματα ψυχολογίας, διατροφής και πρώτων βοηθειών.

Το ταξίδι των φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών OΠΑΠ συνεχίζεται σε Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Βόλο και Καλλιθέα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v