Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γ.Ε. Δημητρίου: «Βλέπει» κέρδη το 2017

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιώργος Δημητρίου αναλύει τους λόγους μετατροπής της εισηγμένης σε holding, ενώ παράλληλα προβλέπει για φέτος αύξηση πωλήσεων και επιστροφή σε κερδοφόρο πορεία.

Γ.Ε. Δημητρίου: «Βλέπει» κέρδη το 2017

Τη μετατροπή της ΓΕ Δημητρίου σε εταιρεία συμμετοχών (holding) αποφάσισε η χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση της εισηγμένης, μέσα από την μεταφορά της εμπορικής δραστηριότητας κλιματιστικών, θερμαντικών και ηλεκτρικών συσκευών στην κατά 100% θυγατρική της Delta Domestic Appliance.

Ειδικότερα, οι δύο κυριότερες θυγατρικές της εισηγμένης θα έχουν εμπορική δραστηριότητα, με την πρώτη (και ήδη υπάρχουσα) να αντιπροσωπεύει τα προϊόντα της Singer και την δεύτερη (Delta Domestic Appliance) όλα τα λοιπά σήματα του ομίλου (Toyotomi, Kerosun, Ιζόλα, Daikin, Sharp, Hisene).

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εισηγμένης Γιώργο Δημητρίου, οι βασικότεροι λόγοι της συγκεκριμένης κίνησης που αποφασίστηκε χθες από τους μετόχους είναι:

α) Οι δύο βασικότερες θυγατρικές θα έχουν εμπορική δραστηριότητα, θετικά ίδια κεφάλαια και θα «διαβάζονται» ευκολότερα από τις τράπεζες, αποτέλεσμα που θα μπορούσε να βελτιώσει τη δυνατότητα χρηματοδότησής τους.

β) Θα μπορέσει να διευκολυνθεί ενδεχόμενη προσέλκυση στρατηγικών επενδυτών σε αυτές, καθώς κατά καιρούς έχουν υπάρξει ενδιαφερόμενοι επενδυτές, είτε ιδιώτες, είτε funds.

Επιπρόσθετα, από την όλη αυτή αναδιάρθρωση, θα ενισχυθεί η καθαρή θέση της μητρικής εταιρείας.

Απαντώντας επίσης ο κ. Γιώργος Δημητρίου σε σχετικές ερωτήσει μετόχων, μεταξύ άλλων σημείωσε:

• Το 2016 ο κύκλος εργασιών του ομίλου σημείωσε αύξηση της τάξεως του 20%.

• Πέρυσι, η αγορά ηλεκτρικών-ηλεκτρονικών ειδών υποχώρησε κατά περίπου 1,5%, ωστόσο το μέσο αυτό ποσοστό δεν εκφράζει ακριβώς την πορεία του κλάδου. Και αυτό γιατί με εξαίρεση τον τομέα της τεχνολογίας που υποχρεώθηκε σε μεγάλη πτώση (-19%) τα υπόλοιπα κομμάτια της αγοράς συνάντησαν αυξητική ζήτηση, έστω και περιορισμένη. Έτσι, είδαμε τις λευκές συσκευές και τις μικροσυσκευές να ανεβαίνουν κατά 2,5%, την τηλεφωνία κατά 2,5% και τα κλιματιστικά κατά 17%!

• Κατά το πρώτο φετινό τρίμηνο και παρά τον πτωτικό Μάρτιο, η ζήτηση στα κλιματιστικά συνέχισε να ανεβαίνει, πράγμα που μάλλον επιβεβαιώνεται και για το σύνολο του κλάδου. Εκτιμάται βέβαια για ένα μικρό μονοψήφιο ποσοστό αύξησης.

• Για φέτος, στόχος της Γ.Ε Δημητρίου είναι η αύξηση των πωλήσεών της και επίσης η επιστροφή της σε κερδοφόρο αποτέλεσμα μετά από αρκετά χρόνια ζημιών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εισηγμένης, οι σχέσεις του ομίλου με τις πιστώτριες τράπεζες είναι πολύ καλές, τα δάνειά του εξυπηρετούνται και επίσης δεν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, προμηθευτές, ή άλλους πιστωτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v