Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: «Ναι» από 4.000 πράκτορες στη νέα σύμβαση

Τι είπε για την επόμενη ημέρα του ΟΠΑΠ ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Ντάμιαν Κόουπ στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές. Εφτασαν τα 50 τα gaming hall των VLTs. Οι επενδύσεις στην τεχνολογία.

ΟΠΑΠ: «Ναι» από 4.000 πράκτορες στη νέα σύμβαση

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τα οικονομικά αποτελέσματα του 2016 εμφανίσθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ κατά την τηλεδιάσκεψη με τους οικονομικούς αναλυτές.

Οπως αποκάλυψε ο Ντάμιαν Κόουπ, η συντριπτική πλειοψηφία των πρακτόρων του Οργανισμού έχουν υπογράψει το νέο πλαίσιο συνεργασίας (σχεδόν 4.000 πράκτορες ή το 90%), ενώ προχωρούν τα VLTs και τα νέα παιχνίδια.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του OΠΑΠ επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Το 2016 θέσαμε το μακροπρόθεσμο όραμα της εταιρείας και τις κύριες στρατηγικές προτεραιότητες και είμαι ευχαριστημένος από την πρόοδο που ήδη έχει επιτευχθεί σε πολλές από τις βασικές πρωτοβουλίες μας. Το 2017 θα είναι ένα έτος σημαντικών αλλαγών για τον OΠΑΠ και ήδη έχουμε ξεκινήσει καλά, με απτά αποτελέσματα. Παρόλο που έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε, είμαι πεπεισμένος ότι η επιτυχημένη υλοποίηση των σχεδίων μας για το 2017 θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα για την επίτευξη του Οράματός μας για το 2020. Η επιτυχημένη πρόσφατη έκδοση του ομολόγου μας, καθώς και η υπογραφή της νέας σύμβασης από τη συντριπτική πλειοψηφία των πρακτόρων μας, αποτελούν σημαντική ψήφο εμπιστοσύνης».

Οι πράκτορες και η επένδυση στο δίκτυο

Ο κος Κόουπ επεσήμανε την έμφαση που δίνει ο ΟΠΑΠ στο δίκτυο πρακτορείων του, τονίζοντας τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις τρεις περιοχές προτεραιότητας της εταιρείας: καταστήματα, προϊόντα-υπηρεσίες και τους πράκτορες. Όπως ανέφερε, είναι σε πλήρη εξέλιξη οι σημαντικές πρωτοβουλίες της εταιρείας για το 2017, σημειώνοντας την αναβάθμιση των τεχνολογικών υποδομών στα δίκτυα και στην εισαγωγή νέων προϊόντων και υπηρεσιών όπως τα VLTs, οι συσκευές αυτόματης εξυπηρέτησης (SSBTs) και τα Virtual Sports.

Για το νέο πλαίσιο συνεργασίας, τόνισε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των πρακτόρων μας -περίπου το 90% του δικτύου (σχεδόν 4.000 πράκτορες)- υπέγραψε τις νέες συμβάσεις. Το νέο πλαίσιο αποτελεί καταλύτη για την υλοποίηση της στρατηγικής μας και την επένδυση στο δίκτυό μας. Επίσης, δημιουργεί μια σειρά από απτά οφέλη, τα οποία επιτρέπουν μεταξύ άλλων στον OΠΑΠ να δημιουργήσει ένα πιο ευέλικτο και ανταγωνιστικό προϊόν αθλητικού στοιχηματισμού».

Ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ υποστήριξε ότι η σύμβαση έχει καταρτιστεί με βάση εμπορικά κριτήρια, είναι δίκαιη προς όλους, εισάγει πολιτικές και εργαλεία που δίνουν ώθηση στην ανάπτυξη του δικτύου της εταιρείας και κυρίως εξασφαλίζει σταθερότητα για τα επόμενα πέντε χρόνια. Σημαντικά οφέλη επίσης για τους πράκτορες προκύπτουν από τις κεντρικές συμφωνίες, στις οποίες προχώρησε ο OΠΑΠ για ηλεκτρικό ρεύμα, τηλεπικοινωνίες και ασφάλιση.

Στο προσκήνιο VLTs, SSBTs και Virtual Games

Σύμφωνα με τον Ντάμιαν Κόουπ, το πρώτο τρίμηνο του 2017 αποτέλεσε ορόσημο για την εταιρεία. Τον Ιανουάριο ξεκίνησε η ανάπτυξη του δικτύου των VLTs, με τη λειτουργία των τεσσάρων πιλοτικών χώρων Gaming Hall, και ο αριθμός τους αυτή τη στιγμή ανέρχεται σε 50. Επίσης έγινε πρόσφατα η εισαγωγή των VLTs στα 10 πρώτα πρακτορεία OΠΑΠ. Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης είναι ίσως από τα πιο απαιτητικά στην Ευρώπη, με προθεσμία την 1η Μαΐου 2018, όπως έχει τεθεί από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων για τις 16.500 VLTs.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα παιχνίδια, μέσα στις επόμενες εβδομάδες ο ΟΠΑΠ θα λανσάρει στα πρακτορεία του και τα Virtual Sports της Inspired Gaming. Το πρώτο παιχνίδι το οποίο θα είναι διαθέσιμο σχεδόν σε όλο το δίκτυο πρακτορείων είναι το ποδόσφαιρο. Τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει η εγκατάσταση των πρώτων συσκευών αυτόματου στοιχηματισμού (SSBTs) και αναμένεται ο αριθμός τους να φτάσει τις 4.000 πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018.

Αξιοποίηση των Ψηφιακών & Τεχνολογικών Δυνατοτήτων

Η αναβάθμιση του ρόλου της τεχνολογίας για τον ΟΠAΠ είναι στρατηγική προτεραιότητα και ο κος Κόουπ επεσήμανε ότι «οι σημαντικές βελτιώσεις σε επίπεδο τεχνολογίας που υλοποιούμε στο δίκτυό μας θα επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στην εταιρεία το 2017 και το 2018. Στόχος μας είναι η μετάβαση των κύριων συστημάτων μας στο νέο τεχνολογικό περιβάλλον να έχει ολοκληρωθεί πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο το επόμενο καλοκαίρι», σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v