Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΚΤΩΡ κατά υπ. Ενέργειας: Εχουμε υπογεγραμμένη σύμβαση για τη Βεύη

«Από τον Δεκέμβριο του 2014 εκκρεμεί η προώθηση της σύμβασης στη Βουλή, προκειμένου να ξεκινήσει η επένδυση» υποστηρίζει η εταιρεία. Καταγγέλλει ότι καθυστερούν επενδύσεις.

ΑΚΤΩΡ κατά υπ. Ενέργειας: Εχουμε υπογεγραμμένη σύμβαση για τη Βεύη

Σχετικά με την ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ότι «το τμήμα του κοιτάσματος της Βεύης, το οποίο έχει παραχωρηθεί με αδιαφανείς διαδικασίες σε ιδιώτες, χωρίς διεθνή διαγωνισμό, θα επαναπροκηρυχθεί με νόμιμο τρόπο», θα θέλαμε να ενημερώσουμε για τα εξής:

Μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της εταιρείας ΑΚΤΩΡ υπάρχει υπογεγραμμένη σύμβαση από την 1η Δεκεμβρίου του 2014. Η ΑΚΤΩΡ επιλέχθηκε ως ανάδοχος, με ομόφωνη απόφαση πενταμελούς επιτροπής στην οποία συμμετείχαν εγνωσμένης αξίας καθηγητές πανεπιστημίου, μετά από διεθνή διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν 14 ελληνικοί και ξένοι όμιλοι.

Εν συνεχεία, υπήρξε σειρά προσφυγών από ανταγωνιστικό όμιλο (όμιλος Κοπελούζου), οι οποίες απορρίφθηκαν στο σύνολό τους, τόσο από την ελληνική δικαιοσύνη όσο και από τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε.

Από τον Δεκέμβριο του 2014 εκκρεμεί η προώθηση της σύμβασης στη Βουλή, προκειμένου να ξεκινήσει η επένδυση. Η καθυστέρηση αυτή έχει προκαλέσει έως τώρα απώλειες εκατομμυρίων ευρώ για το ελληνικό δημόσιο, αφού μόνο η αρχική επένδυση θα ήταν της τάξεως των 30 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v