Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι Fosun και J. Calamos μάχονται για την Εθνική Ασφαλιστική

Στα 750-850 εκατ. ευρώ το προσφερόμενο τίμημα για την εταιρεία, σύμφωνα με πληροφορίες. Εξετάζεται η διάθεση ποσοστού μεγαλύτερου του 75%, ωστόσο δεν έχει ακόμη ληφθεί η τελική απόφαση.

Οι Fosun και J. Calamos μάχονται για την Εθνική Ασφαλιστική

Ο κινεζικός όμιλος Fosun έχει, σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, το προβάδισμα όσον αφορά στο προσφερόμενο τίμημα για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής, ενώ ισχυρή εκτιμάται και η υποψηφιότητα της κοινοπραξίας J. Calamos-Exin Group.

Το προσφερόμενο τίμημα που κατέθεσαν οι τέσσερις υποψήφιοι διεκδικητές (Fosun, J. Calamos-Exin Group, Gongbao και Wintime) της Εθνικής Ασφαλιστικής κινήθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στην περιοχή των 750-850 εκατ. ευρώ.

Με βάση τις δεσμεύσεις της Εθνικής Τράπεζας, όπως αυτές αποτυπώνονται στο πλάνο αναδιάρθρωσης, οφείλει να πουλήσει το 75% των μετοχών της Εθνικής Ασφαλιστικής. Οι πληροφορίες αναφέρουν, όμως, ότι η διοίκηση της τράπεζας δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα πουλήσει το 75%, ή θα προχωρήσει στην πώληση μεγαλύτερου ποσοστού και οι σχετικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν τις επόμενες εβδομάδες, όταν και θα τρέξει η τελική φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας.

«Υπάρχει το ενδεχόμενο πώλησης του 100%, δεδομένου ότι ο αγοραστής του 75% θα έχει τον απόλυτο έλεγχο της εταιρείας και σε μελλοντική διάθεση νέου πακέτου μετοχών θα έχει εκ των πραγμάτων ισχυρό προβάδισμα», αναφέρουν πηγές με γνώση του θέματος.

Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί ότι δεν έχει ακόμη ληφθεί απόφαση για πώληση μεγαλύτερου από το 75% ποσοστού. Πηγές της αγοράς υποστηρίζουν ότι δεν αποκλείεται στην απόφαση που θα λάβει η διοίκηση της Εθνικής να σταθμιστούν και οι αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η πώληση της θυγατρικής, τόσο σε πολιτικό όσο και σε επίπεδο εργαζομένων.

Σύμβουλοι για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι οι ξένες επενδυτικές τράπεζες Goldman Sachs και Morgan Stanley, οι οποίες έχουν αποτιμήσει τη θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας στην περιοχή των 800 εκατ.-1 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v