Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Apollo Investment: H ΕΚ ενέκρινε το squeeze out για τον Αστέρα

Εγκρίθηκε το δικαίωμα εξαγοράς των υπόλοιπων μετοχών της Αστήρ. Το Δικαίωμα Εξαγοράς αφορά σε 1.073.959 μετοχές της Αστήρ, έναντι καταβολής 5,48 ευρώ ανά μετοχή σε μετρητά από την Apollo Investment.

Apollo Investment: H ΕΚ ενέκρινε το squeeze out για τον Αστέρα

Η εταιρεία «Apollo Investment Holdco S.A.R.L.», ανακοινώνει ότι, στις 04.04.2017, το Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το από 07.03.2017 αίτημα του Προτείνοντος σχετικά με την άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς των υπολοίπων κοινών ονομαστικών μετοχών της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένη», ονομαστικής αξίας 3,00 ευρώ η κάθε μία (στο εξής οι «Μετοχές»), τις οποίες δεν απέκτησε η Apollo Investment μέσω της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης που υπέβαλε στις 16.11.2016 σύμφωνα με το Νόμο. Η ως άνω έγκριση από το Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κοινοποιήθηκε στην Apollo στις 06.04.2017.

Κατά την 05.04.2017, το Δικαίωμα Εξαγοράς αφορά σε 1.073.959 Μετοχές (στο εξής οι «Σχετικές Μετοχές»), έναντι καταβολής 5,48 ευρώ ανά Σχετική Μετοχή σε μετρητά από την Apollo Investment προς τους κατόχους των Σχετικών Μετοχών.

Από αυτό το ποσό θα αφαιρεθούν ο προβλεπόμενος φόρος συναλλαγών και τα σχετικά δικαιώματα υπέρ της ΕΛ.Κ.Α.Τ., που σύμφωνα με το νόμο και την απόφαση 1/223/28.1.2014, ως ισχύει, του Δ.Σ. της ΕΛ.Κ.Α.Τ. βαρύνουν του πωλητές/κατόχους Σχετικών Μετοχών, όπως άλλωστε ίσχυε και στην υποβληθείσα και ολοκληρωθείσα δημόσια πρόταση του Προτείνοντος.

Η ημερομηνία παύσης της διαπραγμάτευσης των Μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών ορίστηκε η 21.04.2017. Η διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα του Δικαιώματος Εξαγοράς προβλέπεται στην Απόφαση 1/644, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την Απόφαση 1/644, σε περίπτωση (α) που κάτοχος Σχετικών Μετοχών δεν εξουσιοδοτήσει προσηκόντως το χειριστή του λογαριασμού αξιών του/της στο Σ.Α.Τ. να εισπράξει το αντάλλαγμα για λογαριασμό του/της, ή (β) Σχετικών Μετοχών που είτε δεν είναι ελεύθερες βαρών, δικαιωμάτων τρίτων ή κατασχέσεων είτε βρίσκονται σε λογαριασμό χειριστή στο Σ.ΑΤ. υπό ειδική εκκαθάριση, ο Προτείνων θα παρακαταθέσει το αντάλλαγμα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων υπέρ του οικείου δικαιούχου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v