Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

International Life: Και δεύτερη συμφωνία με Εθνική

Αίσιο τέλος φαίνεται να λαμβάνει η υπόθεση της International Life, καθώς μετά και τη νέα συμφωνία με την Εθνική Ασφαλιστική, προβλέπεται κάλυψη για το σύνολο των πελατών της. Ποια συμβόλαια θα παραπεμφθούν στο Εγγυητικό Κεφάλαιο.

International Life: Και δεύτερη συμφωνία με Εθνική

Και δεύτερη συμφωνία-πακέτο για τα συμβόλαια της International Life έκλεισε με την Εθνική Ασφαλιστική, με αποτέλεσμα το σύνολο πλέον των πελατών της εταιρείας να τακτοποιείται με τον έναν ή τον έναν άλλο τρόπο.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:

-Τα συμβόλαια των γενικών κλάδων του Ομίλου International Life μεταφέρθηκαν από το 2016 στην Interamerican.

-Τα συμβόλαια του κλάδου ζωής που σε μικρό ή μεγαλύτερο  βαθμό εμπεριείχαν καλύψεις υγείας μεταφέρθηκαν στην Εθνική Ασφαλιστική μέσα στο 2017.

-Μόλις χθες ολοκληρώθηκε και νέα συμφωνία με την Εθνική Ασφαλιστική για τη μεταφορά περίπου 500 συμβολαίων. Πρόκειται για αμιγή προϊόντα ζωής, τα οποία πλέον εξασφαλίζονται. Η συμφωνία αυτή χαρακτηρίζεται ως σημαντική, επειδή τα συμβόλαια αυτά δεν θα αποζημιώνονταν από το Εγγυητικό Κεφάλαιο του Κλάδου Ζωής.

-Τέλος, τα αμιγώς επενδυτικά προϊόντα θα κατευθυνθούν στο Εγγυητικό Κεφάλαιο προκειμένου να αποζημιωθούν από αυτό. Με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις παραγόντων του κλάδου, η αποζημίωση αυτή θα γίνει χωρίς ιδιαίτερες περαιτέρω καθυστερήσεις.

Κύκλοι της αγοράς υποστηρίζουν πως η -έστω και με καθυστέρηση- ομαλή ολοκλήρωση της υπόθεσης «International Life» χωρίς ουσιαστικές απώλειες για τους πελάτες της, αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη για ολόκληρο τον κλάδο, ο οποίος στην παρούσα συγκυρία δεν θα άντεχε την επανάληψη ενός δεύτερου «φαινομένου ΑΣΠΙΣ».

«Δεν είναι δυνατόν την ώρα που πιέζουμε την κυβέρνηση για αλλαγή του θεσμού για τα Επαγγελματικά Ταμεία και για δυνατότητα ενεργούς συμμετοχής των ασφαλιστικών εταιρειών σε αυτά, να είχαμε μια νέα περιπέτεια με ασφαλιστική εταιρεία» δήλωσε στο Euro2day.gr παράγοντας της αγοράς, ο οποίος συμπλήρωσε:

«Το σύστημα επέδειξε ωριμότητα και άντεξε έναν κραδασμό που ουσιαστικά οφειλόταν στα θεσμικά κενά για την πρόβλεψη των παρενεργειών του PSI. Σήμερα πάντως, το πανευρωπαϊκό πλέον εποπτικό σύστημα του Solvency II είναι πολύ αυστηρό και απαιτητικό, με στόχο την εξασφάλιση των ασφαλισμένων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v