Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 480 εκατ. ευρώ η προσφορά ΤΕΡΝΑ - GMR για το Καστέλι

Πολύ κάτω από τον αρχικό προϋπολογισμό των 850 εκατ. ευρώ κινήθηκε η προσφορά της κοινοπραξίας της ΤΕΡΝΑ με την Ινδική GMR για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι Ηρακλείου.

Στα 480 εκατ. ευρώ η προσφορά ΤΕΡΝΑ - GMR για το Καστέλι

Πανηγυρίζουν από το πρωί στο υπουργείο Υποδομών καθώς ανοίγει ο φάκελος της οικονομικής προσφοράς που έχει καταθέσει η κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ - GMR για την κατασκευή και διαχείριση του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου.

Η προσφορά κινείται κοντά στα 480 εκατ. ευρώ, δηλαδή πολύ χαμηλότερα από τον αρχικό προϋπολογισμό του υπουργείου στα 850 εκατ. ευρώ! Παράλληλα η χρηματοδοτική συνδρομή του δημοσίου περιορίζεται στα 180 εκατ. από 220 εκατ. ευρώ που προέβλεπε η προκήρυξη, ενώ το ποσοστό που θα έχει το δημόσιο στην εταιρεία παραχώρησης ανέρχεται σε 46%.

Σημειώνεται πως το δημόσιο μπορεί να έχει αυξημένο ποσοστό, όπως ακριβώς επιδίωξε από την πρώτη στιγμή η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, επειδή στην οικονομική προσφορά της κοινοπραξίας δεν προβλέπει δανεισμό. Συνεπώς υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία σε σχέση με τις απαιτήσεις της Eurostat για τη συμμετοχή του δημοσίου σε συμβάσεις παραχώρησης. 

Οσον αφορά τα τέλη του αεροδρομίου, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υποδομών θα κινούνται κοντά στα 20 ευρώ με προοπτική να περιοριστούν σταδιακά στα επίπεδα κοντά στα 17 ευρώ ανά επιβάτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v