Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεγάλου: Προτεραιότητα και μέτρο επιτυχίας οι πελάτες μας

«Προτιμήστε τη δημιουργικότητα και αποφύγετε τα τετριμμένα» το μήνυμα του νέου CEO της Πειραιώς προς τους εργαζομένους. «Θωρακισμένη κεφαλαιακά και με ένα ΔΣ από τα καλύτερα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο», ο όμιλος.

Μεγάλου: Προτεραιότητα και μέτρο επιτυχίας οι πελάτες μας

Κάλεσμα για σκληρή δουλειά ώστε η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας να σηματοδοτήσει την ανάκαμψη της οικονομίας συνολικότερα έστειλε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρήστος Μεγάλου με επιστολή τους προς τους εργαζόμενους. «Δεν θα επιτρέψω στεγανά, βεντετισμούς και αγκιστρώσεις», γράφει και επισημαίνει ότι πρέπει «να βοηθάμε ό,τι πιο δυναμικό και δημιουργικό έχει η ελληνική οικονομία, να καινοτομούμε και να συνεισφέρουμε στην ελληνική κοινωνία».

«Μετά από δύο χρόνια απουσίας από την Ελλάδα, πήρα την απόφαση να επιστρέψω και να βοηθήσω και εγώ με όλες μου τις δυνάμεις στην προσπάθεια να βγει η χώρα από την κρίση. Ανέλαβα τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς με πλήρη συναίσθηση τόσο των προκλήσεων όσο και των ευθυνών απέναντι στους μετόχους, στους πελάτες, στους εργαζόμενους, στην ελληνική κοινωνία», γράφει ο CEO και όπως τονίζει η τράπεζα «έχει τη δυνατότητα και να πετύχει και να σηματοδοτήσει ανάκαμψη. Θα το κάνουμε μαζί, με μεθοδικότητα, διαφάνεια, επαγγελματισμό, ταχύτητα και προπάντων σεβασμό:

· Προς τους πελάτες μας, που δοκιμάζονται σκληρά και αποτελούν την προτεραιότητα και το βασικό μέτρο της επιτυχίας μας

· Προς τους συναδέλφους, που πρέπει να αναδειχθούν μέσα από ένα δίκαιο αξιακό σύστημα όπου η αξιοκρατία θα κατέχει τον πρώτο ρόλο

· Προς τους κανόνες τήρησης του θεσμικού πλαισίου και των διαδικασιών, με σκοπό τη διασφάλιση των συμφερόντων της Τράπεζας και των μετόχων της

· Προς την κοινωνία, που περιμένει από την μεγαλύτερη Τράπεζα της χώρας να είναι μπροστά στην προσπάθεια να βγει η Ελλάδα από την κρίση».

«Έχουμε δύσκολο και κρίσιμο έργο μπροστά μας και πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις όποιες προκλήσεις με ενθουσιασμό. Προκαλέστε εποικοδομητικές αλλαγές με τις ιδέες και τις προτάσεις σας. Προτιμήστε τη δημιουργικότητα και αποφύγετε τα τετριμμένα», τονίζει και συμπληρώνει: «δεν θα επιτρέψω στεγανά, βεντετισμούς και αγκιστρώσεις. Από την άλλη, θα προστατέψω και θα ενισχύσω τη συλλογικότητα, τις βέλτιστες πρακτικές και την πρωτοβουλία. Χρειαζόμαστε λύσεις για κάθε πρόβλημα και όχι προβλήματα για κάθε λύση. Στο τέλος, όλοι θα κριθούμε από το αποτέλεσμα».

Κατά τον κ. Μεγάλου «σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς βρίσκεται σε μια νέα αφετηρία, θωρακισμένη κεφαλαιακά και με ένα Διοικητικό Συμβούλιο από τα καλύτερα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο από πλευράς συσσωρευμένης γνώσης και εμπειρίας. Με ενισχυμένη εταιρική διακυβέρνηση, τις αρχές της οποίας τόσο εγώ όσο και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Τράπεζας Γιώργος Χαντζηνικολάου ασπαζόμαστε πλήρως».

«Είμαστε η μεγαλύτερη Τράπεζα στην Ελλάδα και πρέπει να δημιουργούμε θετικές εξελίξεις, να δημιουργούμε αξία, να δημιουργούμε ανάπτυξη, να εμπνέουμε εμπιστοσύνη. Να βοηθάμε ό,τι πιο δυναμικό και δημιουργικό έχει η ελληνική οικονομία, να καινοτομούμε και να συνεισφέρουμε στην ελληνική κοινωνία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v