Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιατί η ΔΕΗ χρηματοδοτεί προσλήψεις αρχαιολόγων

Η ΔΕΗ χρηματοδοτεί τις προσλήψεις 2.338 ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου διάρκειας έως οκτώ χρόνια που ενέκρινε το υπουργείο Πολιτισμού. Γιατί η δαπάνη αυτή είναι υποχρεωτική για την Επιχείρηση.

Γιατί η ΔΕΗ χρηματοδοτεί προσλήψεις αρχαιολόγων

Ένα κονδύλι συνολικό της τάξης των 5 εκάτ. ευρώ έχει έτοιμο να διαθέσει η ΔΕΗ για αρχαιολογικές ανασκαφές στα ορυχεία του Αμυνταίου, της Μαυροπηγής και της Καρδιάς. Η δαπάνη αυτή είναι υποχρεωτική για την εταιρία, όπως και για οποιονδήποτε ιδιοκτήτη γης από τη στιγμή που θα εντοπιστούν σε αυτήν αρχαιολογικά ευρήματα.

Η σχετική υποχρέωση προβλέπεται σε νομοθεσία του 2002 και αφορά ΔΕΚΟ, εταιρίες ακόμη και φυσικά πρόσωπα, όταν έχουν στην ιδιοκτησία τους εκτάσεις και σε αυτές βρίσκονται αρχαία.

Στο πλαίσιο αυτό η ΔΕΗ χρηματοδοτεί και τις προσλήψεις 2.338 ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου διάρκειας έως οκτώ χρόνια που ενέκρινε με απόφασή της η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κορνιόδου. Οι προσλήψεις αυτές θα γίνουν από αρχαιολογικές υπηρεσίες της Κοζάνης και της Φλώρινας και αφορούν σε εργάτες, αρχαιολόγους, τοπογράφους, πολιτικούς μηχανικούς κλπ.

Σύμφωνα με κύκλους της ΔΕΗ οι προσλήψεις αυτές δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνουν όλες καθώς πρόκειται για δυνητικές θέσεις. Επίσης πολλές ήδη τρέχουν, ενώ δεν είναι δεδομένο και ότι οι συμβάσεις θα είναι όλες οκτάμηνης διάρκειας. Μπορεί να είναι μοιρασμένες σε πεντάμηνες και τρίμηνες.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ΔΕΗ έχει έτοιμα προς διάθεση κονδύλια ύψους 2,5 εκατ. ευρώ για ανασκαφές στο Αμύνταιο και 1,5 εκάτ. ευρώ για τη Μαυροπηγή. Επίσης είχε και 900.000 ευρώ για το ορυχείο της Καρδιάς, το οποίο, όμως έκλεισε και έτσι δεν θα διατεθούν τα χρήματα αυτά, αφού δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν ανασκαφές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v