Μια αποκλειστική συνεργασία του Euro2day.gr

Μεταξύ €23-28 ανά μετοχή το τίμημα για την εξαγορά του Metropolitan

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί το συνολικό τίμημα που θα καταβάλει η Hellenic Healthcare, ενώ δεν έχει γνωστοποιηθεί και το οριστικό πακέτο των μετοχών που αποκτά στην κλινική. Πιθανό ενδιαφέρον και για το Ερρίκος Ντυνάν.

Μεταξύ €23-28 ανά μετοχή το τίμημα για την εξαγορά του Metropolitan
  • Της Δέσποινας Καραγιαννοπούλου

Από 23 έως 28 ευρώ φημολογείται ότι θα κυμανθεί το κόστος αγοράς κάθε μετοχής της Περσεύς Υγειονομική Μέριμνα ΑΕ (κλινική Metropolitan) από την νέα ιδιοκτήτρια της μονάδας, τη Hellenic Healthcare.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί το συνολικό τίμημα που θα καταβάλει η Hellenic Healthcare, ενώ δεν έχει γνωστοποιηθεί και το οριστικό πακέτο των μετοχών που αποκτά στην κλινική.

Υπενθυμίζεται ότι τα συμβαλλόμενα μέρη έχουν υπογράψει δεσμευτική συμφωνία, ωστόσο όπως λέγεται η τελική-οριστική συμφωνία αναμένεται το αργότερο μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου, καθώς απομένουν μερικές ακόμη εκκρεμότητες με τον έλεγχο.

Η σχετική ανακοίνωση της εξαγοράς που δημοσιοποιήθηκε πριν λίγο καιρό μιλά για την πλειοψηφία, με την αγορά να το προσδιορίζει στο 70%, ενώ απροσδιόριστη παραμένει ακόμη η θέση των γιατρών που ελέγχουν κάποιο ποσοστό μετοχών.

Το ερώτημα, ωστόσο, που πλανάται είναι ποια θα είναι η επόμενη κίνηση της Hellenic Healthcare στην Ελλάδα, με τους επιχειρηματίες να υποστηρίζουν ότι η προαναφερθείσα εξαγορά δεν θα είναι και η μοναδική, όπως άλλωστε έχουν αποδείξει και οι επεκτατικές κινήσεις του διεθνή διαχειριστή κεφαλαίων CVC Capital Partners που την ελέγχει.

Σημειώνεται ότι η CVC αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οργανισμούς ιδιωτικών κεφαλαίων παγκοσμίως, με σημαντικές επενδύσεις στον χώρο της υγείας, και ειδικότερα στον τομέα των ιδιωτικών κλινικών στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια (μεταξύ άλλων σε Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία), ενώ τα υπό διαχείριση κεφάλαια ανέρχονται σήμερα σε 88 δισ. δολάρια παγκοσμίως.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον της Hellenic Healthcare έχει μετατοπιστεί πια -αφού με το Μetropolitan μπήκε το νερό στο αυλάκι- προς τη Μεσογείων, στο Ερρίκος Ντυνάν.

Μία μονάδα που, αν και έχει σημαντικά προβλήματα να την επιβαρύνουν, την τελευταία διετία δείχνει σημάδια τόνωσης, με την πληρότητά της να αυξάνεται διαρκώς. Βεβαίως σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορεί να πιάσει την πληρότητα του Metropolitan, που κάποιοι λένε ότι φθάνει και το 80%.

Ωστόσο είναι θετικό το γεγονός ότι από τους 30 ασθενείς σε σύνολο 300 κλινών που είχε το 2009, φθάνει σήμερα τους 130. Όπως εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι έχει πέσει κατακόρυφα και η χρηματοδότηση από την Τράπεζα Πειραιώς.

Λέγεται ότι πλέον έχει πέσει στις 500.000 ευρώ τον μήνα, όταν πριν από μία εξαετία έφθανε και τα 2 εκατ. ευρώ τον μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus