Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSW: Σε… ρηχά νερά οι προσφορές

Μη ελκυστικοί κρίθηκαν οι όροι των δύο προσφορών από Μινωικές και Ηλιόπουλο (Sea Jet). Αυξάνεται η πιθανότητα να κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός. Δεν έχει ζητηθεί προς το παρόν κατάθεση βελτιωτικών προσφορών.

HSW: Σε… ρηχά νερά οι προσφορές

Άγονος θα κηρυχθεί, όπως όλα δείχνουν, ο διαγωνισμός για την πώληση ποσοστού ως 50,04% της Hellenic Sea Ways (HSW) καθώς οι όροι των -δύο- δεσμευτικών προσφορών κρίθηκαν μη ελκυστικοί από την Πειραιώς και τον σύμβουλο πώλησης.

Παρότι οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές δεν έχουν ενημερωθεί επίσημα για την κατάληξη του διαγωνισμού, από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα προκύπτει κλίμα χαμηλών προσδοκιών. Μινωικές και Eagle Mind Shipping (Ηλιόπουλος) ενημερώθηκαν άτυπα για τη μη θελκτικότητα των προσφορών, χωρίς να ζητηθεί, προς το παρόν, η κατάθεση βελτιωτικών.

Σημειώνεται ότι η Πειραιώς έβγαλε προς πώληση το 40,44% του μετοχικού κεφαλαίου της HSW, ενώ στους ενδιαφερόμενους παρεχόταν η δυνατότητα να αποκτήσουν, με το ίδιο τίμημα ανά μετοχή, πρόσθετο ποσοστό της τάξης του 9,6%, το οποίο ανήκει σε εταιρείες συμφερόντων Γ. Σ. Βαρδινογιάννη και Α. Αγαπητού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η καλύτερη προσφορά ήταν αυτή των Μινωικών Γραμμών, που ελέγχουν το 48,53% του μετοχικού κεφαλαίου της HSW, ωστόσο ενείχε σειρά από αιρέσεις που θα μπορούσαν να μειώσουν το προσφερόμενο τίμημα.

Η δυσκολία της επιτυχούς ολοκλήρωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας φάνηκε από την αρχή. Η Lazard, η οποία ενήργησε ως σύμβουλος πώλησης, ενημέρωσε τους ενδιαφερόμενους ότι δεν μπορούσαν να διεξάγουν ουσιαστικό due diligence καθώς ο πωλητής δεν ελέγχει την εταιρεία.

Ως εκ τούτου, οι ενδιαφερόμενοι κλήθηκαν να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές, χωρίς να έχει προηγηθεί εξαντλητικός οικονομικός και νομικός έλεγχος, με αποτέλεσμα η Πειραιώς να λάβει δύο μόνο δεσμευτικές προσφορές και αυτές με αιρέσεις ως προς την πραγματική οικονομική θέση της HSW.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v