Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Calamos-Exin: Ασυναγώνιστη η προσφορά μας για Εθνική Ασφαλιστική

Η ελληνοαμερικάνικη κοινοπραξία που διεκδικεί την Εθνική Ασφαλιστική θεωρεί ότι έχει πλεονέκτημα έναντι των Κινέζων ανταγωνιστών. Ενδιαφέρον για επενδύσεις και σε real estate, τράπεζες και μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Calamos-Exin: Ασυναγώνιστη η προσφορά μας για Εθνική Ασφαλιστική

H προσφορά των Calamos και Exin για την Εθνική Ασφαλιστική δύσκολα θα βρει άξιους ανταγωνιστές, λόγω των πολιτιστικών και εμπορικών δεσμών με την Ελλάδα, δήλωσαν σε συνέντευξη τους στο Reuters οι CEO των δύο εταιρειών.

Η κοινοπραξία θα δώσει μάχη με τρεις κινεζικούς ομίλους για την εξαγορά τουλάχιστον του 75% του ασφαλιστικού βραχίονα της Εθνικής Τράπεζας.

Ο Τζον Κουδούνης, ο CEO της Calamos Investments με έδρα το Σικάγο, εκτιμά πως η ελληνική καταγωγή αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των κινεζικών Fosun, Gongbao και Wintime.

«Γνωρίζουμε την ασφαλιστική αγορά και γνωρίζουμε την Ελλάδα. Είμαστε μακροπρόθεσμοι επενδυτές και θα έρθουμε στην Ελλάδα για να μείνουμε» ανέφερε ο κ. Κουδούνης.

«Πιστεύουμε πως το συνολικό πακέτο που φέρνουμε στο τραπέζι είναι ασυναγώνιστο» ανέφερε ο επικεφαλής του fund με ενεργητικό $20 δισ., προσθέτοντας πως το ντιλ βρίσκεται στα «ραντάρ» και άλλων σημαντικών Ελληνοαμερικανών.

H Εxin Partners με έδρα την Ολλανδία, εξαγόρασε την AIG Ελλάδας το Δεκέμβριο.

«Στόχος μας είναι να επενδύσουμε στη χώρα, όχι να βγάλουμε λεφτά έξω» δήλωσε στο Reuters, ο Matt Fairfield, ιδρυτής και CEO της Exin Partners.

Oι δύο άνδρες ανέφεραν στο Reuters πως το επενδυτικό σχήμα των Calamos και Exin ενδιαφέρεται και για άλλους τομείς της ελληνικής οικονομίας, μεταξύ των οποίων το real estate, οι τράπεζες και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Αν και αρνήθηκαν να κάνουν σχόλιο για το ποσό που θα αγγίξει ένα ενδεχόμενο ντιλ, τόνισαν πως η συμφωνία θα χρηματοδοτηθεί με κεφάλαιο και όχι με χρέος. Ο κ. Κουδούνης υποστήριξε πως τώρα είναι η σωστή στιγμή για να επενδύσει κανείς στην Ελλάδα, καθώς προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v