Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Euromedica: Μείωση 5,7% στον κύκλο εργασιών το 2016

Τα κέρδη/(ζημιές) προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων σε ενοποιημένο επίπεδο ανήλθαν σε ποσό € 18.531 από ζημιές 11.169 ευρώ το 2015.

Euromedica: Μείωση 5,7% στον κύκλο εργασιών το 2016
Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου και της Εταιρείας Euromedica (προ της επίδρασης του clawback & rebate), ανήλθε σε € 152.324 (2015: € 161.451) για τον Όμιλο και σε € 72.355 (2015: € 76.598) για την Εταιρεία στη χρήση 2016εμφανίζοντας μείωση 5,7 % και 5,5 % αντίστοιχα σε σχέση με την συγκριτική χρήση 2015.

Η Εταιρεία και οι θυγατρικές της κατά την διάρκεια της κλειόμενης χρήσεως παρουσιάζουν αύξηση στον αριθμό των εξυπηρετούμενων περιστατικών σε σχέση με την συγκριτική χρήση 2015 χωρίς ωστόσο το γεγονός αυτό να αποτυπώνεται στον κύκλο εργασιών καθώς ο ΕΟΠΥΥ προχώρησε σε σημαντική μείωση των αποζημιούμενων τιμών.

Τα κέρδη/(ζημιές) προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων σε ενοποιημένο επίπεδο ανήλθαν σε ποσό € 18.531 [2015: € (11.169)].

Αντίστοιχα, τα κέρδη/(ζημιές) προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων της Εταιρείας ανήλθαν σε € 6.714 [2015: € (16.253)].

Η σημαντική βελτίωση του εν λόγω κονδυλίου οφείλεται στην επιτυχή υιοθέτηση και υλοποίηση απόφάσεων της Διοίκησης για εξορθολογισμό του λειτουργικού κόστους, στο πλαίσιο ενός στοχευμένου πλάνου πενταετίας που η υλοποίηση του συνεχίζεται.

Για το τρέχον έτος, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της Euromedica, τα σημαντικότερα άμεσα υλοποιήσιμα σχέδια της Διοικήσεως σχετικά με την επιχειρηματική στρατηγική του ομίλου, έχουν ως ακολούθως:

- Να συνεχισθούν οι προσπάθειες διερεύνησης των δυνατοτήτων για εξεύρεση επενδυτικών κεφαλαίων, παρά τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στην αγορά χρήματος και κεφαλαίου.

- Αποτελεσματική διαχείριση της ρευστότητας, μέσω της επιτυχούς ολοκλήρωσης επαναδιαπραγμάτευσης των δανειακών του υποχρεώσεων.

- Η κατά περίπτωση αποεπένδυση σε πάγια περιουσιακά στοιχεία και συμμετοχικού ενδιαφέροντος επιχειρήσεις καθώς και η επανεξέταση διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας του Ομίλου με σκοπό την αποτελεσματικότερη εκμετάλλευση της.

- Η τροποποίηση των πιστωτικών όρων με τους κύριους προμηθευτές του Ομίλου, με σκοπό: α) την αναλογική μετακύλιση του κουρέματος των παλαιών απαιτήσεων από ασφαλιστικούς φορείς, β) την σύγκλιση των χρόνων αποπληρωμής των εμπορικών του υποχρεώσεων και είσπραξης των εμπορικών του απαιτήσεων, λαμβάνοντας υπόψη το χρονοδιάγραμμα είσπραξης από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και γ) τη μετακύλιση σημαντικού μέρους της επίδρασης του clawback και rebate. Ήδη έχουν επιτευχθεί πολύ σημαντικές συμφωνίες με προμηθευτές του Ομίλου οι οποίες συμβάλουν σημαντικά στην προσπάθεια της Διοίκησης για διαχείριση του κινδύνου ρευστότητας.

- Η διοικητική και οργανωτική αναδιάρθρωση του Ομίλου, με κεντρική διαπραγμάτευση βασικών συμβάσεων και περιορισμό των λειτουργικών και διοικητικών δαπανών με σκοπό την περαιτέρω περιστολή του λειτουργικού κόστους και την ενίσχυση των οργανικών αποτελεσμάτων.

- Αύξηση του αριθμού των εξυπηρετούμενων ασθενών.

- Συνεχή βελτίωση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών με στόχο την μέγιστη ικανοποίηση και εξυπηρέτηση των ασθενών.

- Ενίσχυση της ρευστότητας του Ομίλου με την βελτίωση των πρακτικών εισπραξιμότητας με την ενίσχυση και βελτιστοποίηση των διαδικασιών είσπραξης των απαιτήσεων.

Υπενθυμίζεται πως η Euromedica βρίσκεται στην κατηγορία επιτήρησης του Χρηματιστηρίου από τον Απρίλιο του 2012.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v