Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς η αεροπορική Germania έγινε… Αθηναία

Πτήσεις από Βρέμη και Νυρεμβέργη προς Αθήνα ξεκίνησε η γερμανική ανεξάρτητη αεροπορική εταιρεία. Best seller των πελατών της η Πάρος. Από τέσσερις πόλεις της Γερμανίας τα δρομολόγια το 2018, στενή συνεργασία με τη Sky Express.

Πώς η αεροπορική Germania έγινε… Αθηναία

Με τα δρομολόγια επτά (!) αεροπορικών εταιρειών συνδέεται πλέον η Αθήνα με τη Γερμανία, μετά την έναρξη πτήσεων της γερμανικής Germania. Ενδεικτικό της προσπάθειας αρκετών αερομεταφορέων να επωφεληθούν από την υψηλή ζήτηση για ταξίδια στην Ελλάδα και την Αθήνα ιδιαίτερα.

Η παρουσία Aegean, Ryanair, Easyjet και τεσσάρων γερμανικών εταιρειών (Lufthansa, Eurowings, Germanwings, Germania) στις γραμμές που συνδέουν την Αθήνα με προορισμούς  της Γερμανίας αποτυπώνει, σύμφωνα με παράγοντες του χώρου, το  αυξανόμενο ενδιαφέρον γερμανικών ομίλων για την ελληνική αγορά διακοπών. Ταυτόχρονα, εξηγούν, αποτελεί μέρος των ανακατατάξεων που βρίσκονται σε εξέλιξη στη γερμανική αεροπορική αγορά καθώς νέοι «παίκτες» σπεύδουν να καλύψουν το κενό που δημιουργήθηκε από τη συρρίκνωση εταιρειών όπως η Air Berlin.

Το ενδιαφέρον με την Germania είναι πως πρόκειται για μια ανεξάρτητη εταιρεία με ιστορία 30 χρόνων, η οποία δεν δηλώνει χαμηλού κόστους (low cost carrier) αλλά στην τιμή εισιτηρίου περιλαμβάνεται η παροχή υπηρεσιών (σνακ, αναψυκτικά, Τύπος).

Η Germania εισέρχεται επισήμως στην ελληνική αγορά σε συνεργασία με την ελληνική Sky Express, με την οποία έχει συνάψει συμφωνία πτήσεων κοινού κωδικού, συμφωνία με την οποία οι επιβάτες της Sky Express θα μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους (μέσω Αθήνας) προς 20 ευρωπαϊκά αεροδρόμια που εξυπηρετεί η γερμανική εταιρεία, ενώ οι επιβάτες της τελευταίας θα έχουν πρόσβαση στο δίκτυο 29 ελληνικών προορισμών της Sky Express.

Στο ντεμπούτο της στα δρομολόγια προς Αθήνα (πετάει ήδη προς ελληνικά νησιά) απέφυγε να εμπλακεί  σε «αερομαχίες» με εταιρείες όπως η Aegean και  η εταιρεία χαμηλού κόστους Easyjet, όπως εξήγησαν τα στελέχη της. Γι’ αυτό επέλεξαν ως αφετηρία των δρομολογίων της τη Βρέμη και τη Νυρεμβέργη, απ’ όπου θα πετά προς Αθήνα δύο φορές την εβδομάδα (Δευτέρα, Πέμπτη) μέχρι τις 26 Οκτωβρίου, με τιμή εισιτηρίου 69 ευρώ (απλή διαδρομή). Χθες πραγματοποιήθηκε η πρώτη πτήση της εταιρείας προς την ελληνική πρωτεύουσα από τη Βρέμη, ενώ τα δρομολόγια από Νυρεμβέργη ξεκινούν στις 12 Μαΐου.

Σε αντίθεση με τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, η Germania συνεργάζεται στενά με τους ισχυρότερους Γερμανούς τουρ οπερέιτορ, μεταξύ των οποίων ο όμιλος TUI αλλά και ταξιδιωτικά γραφεία. Τα στελέχη της, μάλιστα, δεν έκρυψαν την πρόθεσή τους να προσελκύσουν Έλληνες πελάτες στις δύο πόλεις της Γερμανίας που εξυπηρετεί  φέτος (Βρέμη, Νυρεμβέργη) αλλά και τις τέσσερις που θα καλύπτει την επόμενη χρονιά.

Η Germania μεταφέρει 2,8 εκατ. επιβάτες τον χρόνο πετώντας από 20 ευρωπαϊκά αεροδρόμια προς 55 προορισμούς στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Η εταιρεία είναι ανεξάρτητη καθώς δεν συνδέεται με κάποιον άλλο όμιλο αερομεταφορών, ούτε είναι ενταγμένη σε κάποια συμμαχία. Βρίσκεται, ωστόσο, σε φάση ανάπτυξης του δικτύου και εκ βάθρων αναδιοργάνωσης του στόλου της.

Διαθέτει σήμερα 26 αεροπλάνα από τα οποία 10 είναι Boeing 737-700 ενώ τα υπόλοιπα Airbus A319 και Α321. Η Germania, ωστόσο, έχει παραγγείλει 25 ολοκαίνουργια Airbus A320 neo, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να πετούν σε προορισμούς μεγαλύτερων αποστάσεων. Σύμφωνα με τα στελέχη της Germania, το 2022 ο στόλος της εταιρείας θα αποτελείται από 40 αεροσκάφη αποκλειστικά της ευρωπαϊκής Airbus.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v