Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aegean: Αύξηση κερδών 15-30% βλέπει ο Ε. Βασιλάκης

Επιδεινωμένο σε σχέση με πέρυσι το πρώτο τρίμηνο, καλύτερη η εικόνα στο Q2 και το Q3, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Aegean. Εντός του έτους οι αποφάσεις για τα αεροσκάφη. Εγκρίθηκε μέρισμα 0,4 ευρώ.

Aegean: Αύξηση κερδών 15-30% βλέπει ο Ε. Βασιλάκης

Την εκτίμησή του για φετινή αύξηση στα προ φόρων κέρδη της Aegean κατά 15-30% εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Αεροπορίας Αιγαίου κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, στο πλαίσιο της τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων. 

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλάκη, το πρώτο φετινό τρίμηνο θα είναι σημαντικά επιδεινωμένο σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό, παρά την αύξηση των εσόδων και εξαιτίας της αυξημένης χωρητικότητας των αεροπλάνων και του ανοδικού κόστους καυσίμων, σε συνδυασμό με τη χαμηλή εσωτερική ζήτηση.

Αντίθετα, το δεύτερο τρίμηνο εξελίσσεται σημαντικά ανώτερο από το περυσινό, πράγμα που φαίνεται ότι θα συνεχιστεί και στο τρίτο τρίμηνο, με βάση τις υπάρχουσες προκρατήσεις. 

Στις σημαντικές αποφάσεις που θα πρέπει να λάβει ως τα τέλη του έτους συγκαταλέγεται και εκείνη της επόμενης γενιάς αεροσκαφών που θα χρησιμοποιήσει η εταιρία, καθώς μέσα στους επόμενους μήνες θα υπάρξουν επαφές με κατασκευαστικές εταιρίες και χρηματοδότες για την εξαγορά νέου τύπου αεροπλάνων από το 2019 και μετά. 

Ειδικότερα, πρόκειται για αεροσκάφη με μειωμένη κατανάλωση καυσίμων και η εταιρία θα επιλέξει ένα μείγμα προμηθειών, που θα δίνει έμφαση στη μίσθωση και όχι στην αγορά. 

Ο κ. Βασιλάκης, ερωτώμενος για το πώς βλέπει την οικονομική κατάσταση της χώρας, απάντησε ότι λόγω του ότι κάποια θέματα κλείνουν στο εξωτερικό (θετική έκβαση γαλλικών εκλογών) και λόγω της διαφαινόμενης σύγκλισης μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών, φαίνεται ότι δεν θα έχουμε αρνητικές εκπλήξεις, τουλάχιστον μέσα στους επόμενους μήνες. «Το περιβάλλον δεν δείχνει ότι βαδίζουμε σε ύφεση, αλλά μάλλον σε σταθεροποίηση ή και ελαφρά ανοδική πορεία», σημείωσε.

Τέλος, σε ερώτηση για το πώς βλέπει την ανάληψη διαχείρισης των περιφερειακών αεροδρομίων από τη Fraport, αναφέρθηκε στην ύπαρξη μιας καλής σύμβασης, στη σοβαρότητα των μετόχων της Fraport και στη δέσμευσή τους να μην ανεβάσουν το κόστος μέχρις ότου αναβαθμίσουν τις υποδομές και τις υπηρεσίες. Η πρώτη συμπεριφορά της Fraport είναι θετική, υπογράμμισε.

Η σημερινή γενική συνέλευση αποφάσισε τη διανομή μερίσματος 0,40 ευρώ ανά μετοχή (0,34 ευρώ καθαρά, μετά από φόρους). Η αποκοπή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί στις 17 Μαΐου και η καταβολή θα γίνει στις 23 Μαΐου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v