Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass: «Ναι» στην αναδιάρθρωση είπε το 85,8% των ομολογιούχων

Προχωρά η διαδικασία εξυγίανσης της εισηγμένης μετά την αποδοχή της αναδιάρθρωσης από την απαιτούμενη πλειοψηφία των ομολογιούχων. Παραιτήθηκε από εκπρόσωπος των ομολογιούχων η Citibank, διορίστηκε η Madison Pacific.

Frigoglass: «Ναι» στην αναδιάρθρωση είπε το 85,8% των ομολογιούχων

Ποσοστό συγκατάθεσης 85,8% στην τροποποίηση των όρων εξασφάλισε η Frigoglass από τους κατόχους ομολόγων ύψους 250 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι απαιτούνταν η έγκριση τουλάχιστον του 75% των κατόχων ομολογιών για να προχωρήσει η διαδικασία. 

Οπως αναφέρει η εταιρία, σε συνέχεια της ανακοίνωσής της με ημερομηνία 2 Μαΐου 2017, η Frigoglass Α.Β.Ε.Ε. ανακοινώνει σήμερα ότι η θυγατρική της, Frigoglass Finance B.V. (η «Εκδότρια»), έλαβε έως την «Προθεσμία Έγκαιρης Συγκατάθεσης» από τους Κατόχους των Ομολογιών της Εκδότριας, ποσού €250 εκατ., επιτοκίου 8,25% οι οποίες λήγουν το 2018, ποσοστό συγκατάθεσης 85.8%.

Η Εκδότρια μέσω της διαδικασίας Συγκατάθεσης επιδιώκει την τροποποίηση ορισμένων όρων της σύμβασης με την οποία χορηγήθηκαν οι Ομολογίες, των Ομολογιών και των Εγγυήσεων (μη συμπεριλαμβανομένης της Τουρκικής Εγγύησης), την παροχή δηλώσεων παραίτησης (waivers) από κάθε δικαίωμα καταγγελίας, καθώς και από κάθε δικαίωμα διεκδίκησης απαιτήσεων που προβλέπεται στη Σύμβαση, όπως τα ανωτέρω ειδικότερα περιγράφονται στη Δήλωση Συγκατάθεσης με ημερομηνία 2 Μαΐου 2017.

Οι όροι που εμφαίνονται με κεφαλαία στην παρούσα έχουν το ίδιο νόημα με τους ορισμούς που περιλαμβάνονται στη Δήλωση Συγκατάθεσης.

Την 10η Μαΐου 2017, η Madison Pacific Trust Limited διορίστηκε ως Εκπρόσωπος των Ομολογιούχων (Trustee), σε συνέχεια της παραίτησης της Citibank N.A., London branch από τη θέση του Εκπροσώπου των Ομολογιούχων.

Κατά την ίδια ως άνω ημερομηνία, κατόπιν της επίτευξης του Απαραίτητου Ποσοστού Συγκατάθεσης, η Εκδότρια, οι Εγγυητές (μη συμπεριλαμβανομένης της Τουρκικής Εγγυήτριας) και η Madison Pacific Trust Limited, υπό την ιδιότητα του Εκπροσώπου των Ομολογιούχων, υπέγραψαν τη Δεύτερη Συμπληρωματική Σύμβαση (Supplemental Indenture) και την Τροποποιημένη Πράξη Εμπιστεύματος (Amended and Restated Trust Deed) για την υλοποίηση των Προτεινόμενων Τροποποιήσεων και Δηλώσεων Παραίτησης από δικαιώματα.

Με την ανακοίνωση της Ημερομηνίας Υλοποίησης, οι Κάτοχοι που έχουν εγκύρως παράσχει τη συγκατάθεσή τους δεν μπορούν πλέον να την ανακαλέσουν. Οι Προτεινόμενες Τροποποιήσεις και Δηλώσεις Παραίτησης από δικαιώματα έχουν ισχύ από την Ημερομηνία Υλοποίησης. Με την υπογραφή της Δεύτερης Συμπληρωματικής Σύμβασης και της Τροποποιημένης Πράξης Εμπιστεύματος, όλοι οι υφιστάμενοι και μελλοντικοί Κάτοχοι Ομολογιών δεσμεύονται από τις Προτεινόμενες Τροποποιήσεις και Δηλώσεις Παραίτησης από δικαιώματα, ανεξαρτήτως εάν παρείχαν ή όχι τη συγκατάθεσή τους σχετικά.

Η διαδικασία Συγκατάθεσης θα λήξει την 12η Μαΐου 2017, στις 5 μ.μ., ώρα Λονδίνου, εκτός εάν η σχετική προθεσμία παραταθεί ή η διαδικασία Συγκατάθεσης τερματιστεί από την Εκδότρια. Σε περίπτωση μιας τέτοιας περαιτέρω παράτασης, η Εκδότρια θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση πριν τις 9:00 π.μ., ώρα Λονδίνου, την εργάσιμη ημέρα που έπεται της παρελθούσας Εκπνοής της Προθεσμίας.

Οι Κάτοχοι που εγκύρως παρείχαν τη συγκατάθεσή τους και δεν την ανακάλεσαν με έγκυρο τρόπο μέχρι και την 10η Μαΐου 2017, στις 5 μ.μ., ώρα Λονδίνου δικαιούνται να λάβουν αντάλλαγμα ίσο με € 2 για Ομολογίες αξίας ποσού € 1.000 για τις οποίες οι εν λόγω Κάτοχοι παρείχαν τη συγκατάθεσή τους.

Οι Κάτοχοι που θα παράσχουν τη συγκατάθεσή τους εγκύρως μετά την Προθεσμία Έγκαιρης Συγκατάθεσης δε θα λάβουν κάποιο σχετικό αντάλλαγμα.

Το Αντάλλαγμα της Συγκατάθεσης θα είναι καταβλητέο κατά την Ημερομηνία Υλοποίησης της Αναδιάρθρωσης. Το Αντάλλαγμα της Συγκατάθεσης δεν θα καταβληθεί ούτε θα οφείλεται εάν για οποιονδήποτε λόγο η διαδικασία Συγκατάθεσης τερματιστεί ή εάν η Αναδιάρθρωση δεν ολοκληρωθεί.

Η καταβολή του Τιμήματος Συγκατάθεσης δεν αποτελεί προϋπόθεση για την υλοποίηση των Προτεινόμενων Τροποποιήσεων και Δηλώσεων Παραίτησης από δικαιώματα.

Η διαδικασία Συγκατάθεσης πραγματοποιείται σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που περιλαμβάνονται στη Δήλωση Συγκατάθεσης. Για την αναλυτικότερη περιγραφή των σχετικών όρων γίνεται παραπομπή στη Δήλωση Συγκατάθεσης.

Ερωτήματα ή αιτήματα για βοήθεια ή για αντίγραφα της Δήλωσης Συγκατάθεσης μπορούν να απευθυνθούν στην εταιρεία Lucid Issuer Services Limited, τον Σύμβουλο των Ομολογιούχων (Information and Tabulation Agent):

Lucid Issuer Services Limited
Υπόψη: Yves Theis
Τηλέφωνο: +44 (0)20 7704 0880
Email: [email protected]

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v