Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξαγορά ξένης εταιρείας επιδιώκει η Profile

Στους στόχους της για το 2017 αναφέρεται η διοίκηση της εισηγμένης. Στο εξωτερικό κατευθύνεται το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών. Οι επενδύσεις που υλοποιούνται και οι κινήσεις για στρατηγική εξαγορά ευρωπαϊκής εταιρείας.

Εξαγορά ξένης εταιρείας επιδιώκει η Profile

Την εξαγορά εταιρείας στο εξωτερικό θα επιδιώξει φέτος η PROFILE, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης εταιρείας Χαράλαμπος Στασινόπουλος, στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων που έγινε την Παρασκευή.

«Ψάχνουμε σε αναπτυγμένες αγορές και κατά κύριο λόγο στην Ευρώπη, επιδιώκοντας μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο του λογισμικού, διαθέτοντας συμπληρωματικά προϊόντα με τα δικά μας και χαρτοφυλάκιο καλών πελατών. Με τον τρόπο αυτό όχι μόνο θα καταφέρουμε να διευρύνουμε το προϊοντικό μας χαρτοφυλάκιο, αλλά παράλληλα θα προκύψουν και συνέργειες μέσα από τη διαδικασία του cross selling.

Έχουμε απευθυνθεί σε εταιρεία συμβούλων και θέλουμε να ελπίζουμε πως φέτος οι προσπάθειές μας θα καρποφορήσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στασινόπουλος.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της εισηγμένης Θεόδωρος Κρίντας εκτίμησε πως παρά τις δυσκολίες που εμφανίζει η αγορά τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, η PROFILE τελικά θα καταφέρει να πετύχει τον φετινό στόχο της για αύξηση κύκλου εργασιών και τελικού αποτελέσματος.

Σύμφωνα με τον κ. Κρίντα, το 2017 ξεκίνησε σε αρκετά βαρύ περιβάλλον και μέσα σε μια σειρά αβεβαιοτήτων σε Ελλάδα και εξωτερικό (π.χ. αμερικανικές και γαλλικές εκλογές). Επιπρόσθετα, η PROFILE επηρεάστηκε πέρυσι αρνητικά και από την υπόθεση του Brexit. «Αρχικά οι παραγγελίες μας πάγωσαν, γιατί οι πελάτες μας είχαν αβεβαιότητα για το μέλλον των εργασιών τους, ωστόσο κατά τους τελευταίους μήνες τα πράγματα φαίνεται πως έχουν ξεκινήσει να βελτιώνονται» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Τα φετινά αποτελέσματα θα επηρεαστούν θετικά και από την εκκίνηση της λειτουργίας του ΣΔΙΤ που ολοκλήρωσε η εταιρεία στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς μέσα στην επόμενη πενταετία αναμένονται ετήσια έσοδα της τάξεως του 1,6 εκατ. ευρώ.

Ο διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών Ευάγγελος Αγγελίδης θεώρησε τα περυσινά αποτελέσματα της PROFILE ως ικανοποιητικά (κέρδη ανά μετοχή 0,048 ευρώ), αν συνεκτιμηθούν και οι δυσκολίες του ευρύτερου περιβάλλοντος. Ανέφερε μάλιστα πως το 57% του συνολικού κύκλου εργασιών προήλθε από το εξωτερικό, ενώ πολύ υψηλότερο είναι το συγκεκριμένο ποσοστό σε ό,τι αφορά στις νέες συμβάσεις.

Ο κ. Χαράλαμπος Στασινόπουλος επίσης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η PROFILE λανσάρει σειρά νέων προϊοντικών λύσεων που κερδίζουν νέους σημαντικούς πελάτες, όπως για παράδειγμα το πακέτο υποστήριξης για το «alternative finance», η ανάπτυξη του οποίου αρχίζει να ωριμάζει και στη χώρα μας.

Γενικότερα επισημάνθηκε πως οι τράπεζες του εξωτερικού επενδύουν σημαντικά ποσά στις νέες τεχνολογίες και στη μετεξέλιξή τους στα νέα δεδομένα και ότι προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθούν και οι ελληνικές τράπεζες.

Η PROFILE ήδη προσφέρει τέτοια προϊόντα και μάλιστα τα ενισχύει κάθε χρόνο με σημαντικά επενδυτικά ποσά, τα οποία χρηματοδοτούνται από ίδιους πόρους. «Επενδύουμε με σκοπό τις ξένες χώρες, προσδοκώντας πως μελλοντικά θα αρχίσει να ανακάμπτει και η εγχώρια αγορά» δηλώθηκε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφέρθηκε πως εξετάζονται και οι δυνατότητες ανάληψης έργων και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές, όπως για παράδειγμα αυτή της Αφρικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v