Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμφωνία Forthnet-ZTE για επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ

Παρουσία του Αλέξη Τσίπρα η ελληνική εταιρεία και ο κινεζικός τηλεπικοινωνιακός κολοσσός υπέγραψαν συμφωνία για επενδύσεις 500 εκατ. Στην πρώτη τριετία θα διατεθούν τα 350 εκατ.

Συμφωνία Forthnet-ZTE για επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ

Παρουσία του Αλ. Τσίπρα υπεγράφη σήμερα συμφωνία μεταξύ της Forthnet και της κινεζικής ZTE για επένδυση 500 εκατ. που αφορά την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών. Τα 350 εκατ. ευρώ θα αφορούν την προσεχή τριετία.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την προηγούμενη επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού στο Πεκίνο οι δυο εταιρείες είχαν υπογράψει σύμφωνο Συνεργασίας προκειμένου να καταρτιστεί επιχειρηματικό σχέδιο για την από κοινού χρηματοδότηση και ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς στην Ελλάδα.

Η ZTE αποτελεί παγκοσμίως μία από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες εταιρείες τηλεπικοινωνιακών συστημάτων, κινητών συσκευών και ολοκληρωμένων λύσεων για εταιρείες παροχής υπηρεσιών, οργανισμούς, επιχειρήσεις αλλά και μεμονωμένους καταναλωτές τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Η κινέζικη εταιρεία είναι εισηγμένη στα χρηματιστήρια του Hong Kong και του Shenzhen, διαθέτει προϊόντα και υπηρεσίες της σε περισσότερες από 500 επιχειρήσεις και οργανισμούς που διασπείρονται γεωγραφικά σε περίπου 160 χώρες. 

Παπαδόπουλος: Το deal φέρνει τον 21o αιώνα στις τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα

Στον 21ο αιώνα φέρνει τις τηλεπικοινωνίες της Ελλάδας η συμφωνία ανάμεσα στη Forthnet και την κινεζική εταιρεία ZTE δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Fοrthnet Πάνος Παπαδόπουλος (φωτο).

«Πρόκειται για μια τεράστια συμφωνία η οποία θα φέρει τις τηλεπικοινωνίες της Ελλάδας στον 21ο αιώνα. Οι συζητήσεις άρχισαν πέρυσι και χρειάστηκε περίπου ένας χρόνος για να ολοκληρωθούν και να φτάσουμε σήμερα στην υπογραφή της συμφωνίας. Η ZTE είναι τεχνολογικός εταίρος της Fοrthnet και ο ρόλος της είναι σημαντικός, καθώς είναι μια παγκόσμια υπερδύναμη που ανοίγει τους δρόμους των τηλεπικοινωνιών του 21ου αιώνα για την Ελλάδα», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παπαδόπουλος.

Παππάς: Η παγκόσμια επενδυτική κοινότητα εμπιστεύεται την Ελλάδα 

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, με αφορμή την υπογραφή της δήλωσε:

«Σήμερα είναι μία πάρα πολύ σημαντική στιγμή, διότι εμπεδώνεται μία συνεργασία ελληνικής και κινεζικής εταιρείας, με συμφωνία επένδυσης μισού δισ. στα επόμενα χρόνια για την ανάπτυξη δικτύων υπερυψηλών ταχυτήτων στο διαδίκτυο.

Είναι πολύ περισσότερο μία στρατηγική επιλογή και λιγότερο μία επιχειρηματική κίνηση, διότι αυτή η συνεργασία εμπίπτει τόσο στη στρατηγική της Κίνας για τον δρόμο του μεταξιού και την εμπορική της διασύνδεση με την Ελλάδα και τη Δύση, εμπίπτει στη στρατηγική της Ελλάδας για να καταστεί η Ελλάδα, βγαίνοντας από την κρίση, ένας σύγχρονος κόμβος εμπορίου, τηλεπικοινωνιών και μεταφορών και βεβαίως εμπίπτει και στη στρατηγική της Ε.Ε. για την κοινωνία του Gigabit, δηλαδή για την κοινωνία της διασύνδεσης των υπερυψηλών ταχυτήτων στο διαδίκτυο.

Συνεπώς νομίζω ότι είναι ένα σήμα, το οποίο όχι μόνο δείχνει ότι οι σχέσεις Ελλάδας-Κίνας εμβαθύνονται καθημερινά και παίρνουν και υλική διάσταση, πέρα μόνο από τις διακηρύξεις, αλλά δείχνει ότι η παγκόσμια επενδυτική κοινότητα εμπιστεύεται την Ελλάδα ως χώρα επενδύσεων και ως χώρα η οποία διαρκώς αυξάνει το οικονομικό και το γεωπολιτικό της εκτόπισμα, καθώς από την κρίση βγαίνει με σταθερά βήματα».

H ανακοίνωση της Fοrthnet

«Η Fοrthnet και η ZTE, σε συνέχεια της συμφωνίας συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ τους το 2016 για την από κοινού δραστηριοποίηση στην ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών στην χώρα μας, υπέγραψαν σήμερα Σύμφωνο Συνεργασίας με την Shanghai Gongbao Business Consulting Co. Ltd και την  KaiXinRong Group Co. Ltd, προκειμένου να διερευνήσουν επιχειρηματική συνεργασία για την χρηματοδότηση αυτού του  δικτύου οπτικών ινών.

Με το Σύμφωνο Συνεργασίας, η Shanghai Gongbao Business Consulting Co. Ltd και η KaiXinRong Group Co. Ltd εξέφρασαν τη βούληση να διερευνήσουν μια επένδυση έως 500 εκατ. ευρώ τα επόμενα 7 χρόνια για την υλοποίηση νέου δικτύου τηλεπικοινωνιακής πρόσβασης στην Ελλάδα, με βάση την τεχνολογία των οπτικών ινών, που θα παρέχει ταχύτητες σύνδεσης Gigabit. Το μεγαλύτερο μέρος της επένδυσης θα γίνει τα 3 πρώτα χρόνια στα οποία και  προβλέπεται ότι θα  υπάρξει  ενίσχυση της ζήτησης συνδέσεων οπτικών ινών από Ευρωπαϊκά κονδύλια που διαχειρίζεται η Ελληνική Κυβέρνηση.

Το Σύμφωνο Συνεργασίας υπεγράφη σήμερα, Σάββατο 13 Μαΐου 2017 στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στο Πεκίνο, για τη διεθνή συνάντηση κορυφής «Belt and Road Forum for International Cooperation», μεταξύ του Διευθύνοντος Συμβούλου της Forthnet, κ. Πάνου Παπαδόπουλου, του κ. Deng Chao, Διευθύνοντος Συμβούλου της ΖΤΕ Ελλάδος, της κας Wang Huanxin, προέδρου της Shanghai Gongbao Business Consulting Co. Ltd και του κ. Zhao Feilong, Διευθύνοντος Συμβούλου της KaiXinRong Group Co., Ltd., παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, του Υπουργου ΨΗΤΠΕ κου Νίκου Παππά και του πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα κ. Zou Xiaoli».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v