Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τράπεζα Αττικής: Πώς θα μειωθούν τα κόστη κατά 30%

Η μείωση στις αποδοχές των εργαζομένων με τη νέα συλλογική σύμβαση, οι περικοπές σε Γενικές Διευθύνσεις και καταστήματα και το όφελος από την επάνοδο στη χρηματοδότηση από ΕΚΤ.

Τράπεζα Αττικής: Πώς θα μειωθούν τα κόστη κατά 30%

Σειρά ενεργειών για τη μείωση στα κόστη της Τράπεζας Αττικής έχει ήδη υλοποιήσει η διοίκησή της στην προσπάθεια που καταβάλει να ολοκληρωθεί εγκαίρως το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης το οποίο έχει υποβάλει προς έγκριση στην Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν (DG Comp).

Το πλάνο προβλέπει μείωση στα κόστη λειτουργίας κατά 30% και αύξηση στα έσοδα κατά 10% ώστε φέτος η τράπεζα να κλείσει τη χρονιά με οριακά θετικά ή αρνητικά αποτελέσματα και στη χρήση του 2018 να επιστρέψει σε κερδοφορία.

Το πρώτο μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση μείωσης στα κόστη έγινε με την υπογραφή νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μεταξύ της διοίκησης της τράπεζας και του Συλλόγου Υπαλλήλων. Η νέα σύμβαση είναι τριετούς διάρκειας και προβλέπει μείωση του κόστους μισθοδοσίας κατά 17%.

Πρόσφατα ολοκληρώθηκαν και οι αλλαγές στο οργανόγραμμα με περιορισμό των Διευθύνσεων από 48 σε 21 ενώ έκλεισαν άλλα 4 καταστήματα διαμορφώνοντας το συνολικό αριθμό καταστημάτων της σε 61.

Μέσω του προγράμματος εθελουσίας, αποχώρησαν 105 άτομα, ενώ η Αττικής μείωσε το ποσοστό της στις Attica Ventures και Attica Finance.

Η κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών θα επιτρέψει στην Αττικής να επανέλθει στη χρηματοδότηση από την ΕΚΤ, κίνηση που εκτιμάται ότι θα μειώσει, σε ετήσια βάση, τα χρηματοοικονομικά της έξοδα κατά 14 εκατ. ευρώ.

H Αττικής εκτιμάται ότι έχει ολοκληρώσει πάνω από το 70% της προσαρμογής που προβλέπει το πλάνο αναδιάρθρωσης και στόχος της είναι να έχει ολοκληρώσει την υλοποίησή του ως το τέλος του προσεχούς Σεπτεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v