Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Πώς ο Paulson... ευθύνεται για τις μικρές εκροές λόγω MSCI

Tο free float της τράπεζας μειώθηκε στο 65% από 75%. Η μείωση, πιθανότατα, οφείλεται στο ότι ο MSCI συνυπολογίζει πλέον το ποσοστό της Paulson and Co σε αυτό των βασικών μετόχων, μια και διαθέτει εκπρόσωπο στο ΔΣ της τράπεζας.

Πειραιώς: Πώς ο Paulson... ευθύνεται για τις μικρές εκροές λόγω MSCI

Μικρές εκροές αναμένεται να σημειωθούν στον τίτλο της Τράπεζας Πειραιώς, λόγω της μείωσης του σταθμισμένου από τον MSCI free float.

Ειδικότερα, το Free float Inclusion Factor (FIF) μειώθηκε στο 65% από 75%. Η μείωση, πιθανότατα, οφείλεται στο ότι ο MSCI συνυπολογίζει πλέον το ποσοστό της Paulson and Co σε αυτό των βασικών μετόχων, μια και διαθέτει εκπρόσωπο στο ΔΣ της τράπεζας.

Έτσι, το βάρος του τίτλου της Πειραιώς στον MSCI Greece μειώθηκε στο 8,22% από 9,37%. Κερδισμένοι, με οριακή, όμως, αύξηση βάρους (ως 0,24%) οι υπόλοιποι τίτλοι (Alpha, OTE, ΟΠΑΠ, ΕΤΕ, Jumbo, Eurobank, FFGroup, Τιτάν).

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο τίτλος της Πειραιώς θα έχει -μικρές- εκροές της τάξης των 10 εκατ. ευρώ.

Συνολικά, η βαρύτητα του Χ.Α στις αναδυόμενες αγορές μειώθηκε οριακά (0,38% από 0,39%), λόγω αύξησης του βάρους των αγορών Τουρκίας και Ινδίας και της εισαγωγής του Πακιστάν.

Στον υποδείκτη EMEA, η βαρύτητα του Χ.Α μειώθηκε από 2,55% στο 2,50%.

Θεωρητικά, η παραπάνω μικρή μείωση οδηγεί σε εκροές, η γενική, όμως, αίσθηση είναι ότι τα παθητικής διαχείρισης κεφάλαια, που ακολουθούν τους δείκτες MSCI, διαθέτουν μικρότερη έκθεση σε ελληνικές μετοχές, σε σχέση με αυτή που αντιστοιχούσε στη βαρύτητα του Χ.Α, πριν την τακτική αναθεώρηση της 15ης Μαΐου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v