Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αύξησε τα μερίδια αγοράς στην Ελλάδα η McDonald's

Ανω των €200 εκατ. διαμορφώθηκε ο κύκλος εργασιών της Premier Capital, licencee της McDonald’s για το 2016 στις έξι ευρωπαϊκές χώρες που δραστηριοποιείται. Μέχρι στιγμής φέτος, η εταιρία εγκαινίασε ένα νέο εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη.

Αύξησε τα μερίδια αγοράς στην Ελλάδα η McDonalds

Η Premier Capital plc, licencee της McDonald’s σε έξι ευρωπαϊκές αγορές με έδρα τη Μάλτα, κατέγραψε κύκλο εργασιών άνω των €200 εκατομμυρίων για τη χρονιά που έκλεισε στις 31 Δεκεμβρίου 2016. Ο κύκλος εργασιών διπλασιάστηκε συγκριτικά με τον προηγούμενο χρόνο μετά την εξαγορά της McDonald’s Ρουμανίας τον Ιανουάριο 2016.

Με μια ομάδα 7.000 ανθρώπων στις Βαλτικές χώρες (Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία), την Ελλάδα, τη Μάλτα και τη Ρουμανία, η Premier Capital εξυπηρέτησε περισσότερους από 105 εκατομμύρια πελάτες πέρυσι, αριθμό ρεκόρ μέχρι σήμερα για την εταιρία.

Το 2016, ο όμιλος κατέγραψε λειτουργικά κέρδη της τάξης των €21,2 εκατομμυρίων, ενώ τα καθαρά προ φόρων αποτελέσματα, μετά από επενδύσεις και λειτουργικά κόστη, διαμορφώθηκαν σε €16,5 εκατομμύρια. Τα καθαρά περιουσιακά στοιχεία του ομίλου για το 2016 ανήλθαν σε €41,6 εκατομμύρια. Το προηγούμενο έτος, η Premier Capital plc εξέδωσε ομολογιακό δάνειο €65 εκατομμυρίων, το οποίο διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο της Μάλτας.

Η απόκτηση της αγοράς της Ρουμανίας προσέθεσε 67 εστιατόρια στο πορτφόλιο της Premier Capital το 2016. Συνολικά, η εταιρία συνέχισε την ανάπτυξη του δικτύου της με τη δημιουργία ενός εστιατορίου στην Ελλάδα, ενός στη Μάλτα και δύο στη Ρουμανία, ενώ παράλληλα ανακαινίστηκαν τρία ακόμα εστιατόρια στη Ρουμανία και δύο στις Βαλτικές χώρες.

Η εταιρία παρουσιάζει θετική εικόνα στη συνολική δραστηριότητά της σε όλες τις αγορές. Στις Βαλτικές χώρες, τη Μάλτα και τη Ρουμανία το brand McDonald’s παραμένει ηγέτης στην αγορά της μαζικής εστίασης, ενώ το μερίδιο αγοράς και ο αριθμός των πελατών αυξάνεται σταθερά, ακολουθώντας τη συνεχώς βελτιούμενη ποιότητα των υπηρεσιών. Στην Ελλάδα, παρά τον έντονο ανταγωνισμό από τοπικά και διεθνή brands αλλά και το δυσχερές οικονομικό περιβάλλον, η Premier Capital πέτυχε τη σημαντική βελτίωση του μεριδίου αγοράς της τον προηγούμενο χρόνο.

Μέχρι στιγμής φέτος, η Premier Capital εγκαινίασε ένα νέο εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη, ενώ εντός του έτους θα ανοίξουν εννέα ακόμα εστιατόρια στις χώρες που δραστηριοποιείται η εταιρία.

«Ήταν μια ιδιαίτερα θετική χρονιά», λέει ο Managing Director Victor Tedesco. «Σε όλες τις αγορές μας διαφαίνονται δυνατότητες ανάπτυξης και εργαζόμαστε σκληρά να επεκτείνουμε την παρουσία μας και να εξυπηρετούμε όλο και περισσότερους πελάτες στις χώρες όπου δραστηριοποιούμαστε. Το επενδυτικό μας πρόγραμμα είναι φιλόδοξο, με δημιουργία νέων εστιατορίων και ανακαίνιση υφιστάμενων. Δέσμευσή μας είναι να εισάγουμε καινοτομίες σε όλα τα εστιατόρια του δικτύου μας και να προσφέρουμε ακόμα μεγαλύτερη αξία και περισσότερες επιλογές στους πελάτες μας. Τίποτα από αυτά δεν θα ήταν δυνατό χωρίς την έμπειρη διοικητική ομάδα μας και τους αφοσιωμένους εργαζόμενούς μας που κάθε μέρα επιδεικνύουν το πάθος τους στο brand. Όλοι μαζί εξασφαλίζουν τη θετική πορεία της Premier Capital».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v