Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Νέος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος ο Γ. Αρκάδης

Ολοκληρώνεται η διαδικασία αποχώρησης, που δρομολόγησε στις 30 Μαρτίου, ο κ. Δ. Δημόπουλος. Στο Δ.Σ. της Τετάρτης η παραίτηση και η εκλογή του Γ. Αρκάδη, ως νέου μέλους που θα αναλάβει εν συνεχεία αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος. Η εμπειρία στις ναυτιλιακές χορηγήσεις.

ΕΤΕ: Νέος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος ο Γ. Αρκάδης

Ο Γεώργιος Αρκάδης, έμπειρο στέλεχος στις χορηγήσεις ναυτιλιακών δανείων, θα πάρει, σύμφωνα με πληροφορίες, τη μία εκ των δύο θέσεων του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας, μετά την τυπική υποβολή παραίτησης από τον κ. Δ. Δημόπουλο.

Ο νυν αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Δημήτρης Δημόπουλος ανακοίνωσε στο Διοικητικό Συμβούλιο, που διενεργήθηκε στις 30 Μαρτίου, την πρόθεσή του να αποχωρήσει από μέλος του, με ορόσημο την τακτική γενική συνέλευση.

Ο κ. Δ. Δημόπουλος αναμένεται να υποβάλει την παραίτησή του στη μεθαυριανή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής, το οποίο θα κληθεί να εκλέξει ως νέο -εκτελεστικό- μέλος τον κ. Γ. Αρκάδη. Εν συνεχεία το νέο Δ.Σ. θα συγκροτηθεί σε σώμα, με τον κ. Αρκάδη να αναλαμβάνει εκτελεστικά καθήκοντα, ως αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος.

Η υποψηφιότητα του κ. Αρκάδη πρόκειται να εγκριθεί από την επιτροπή ανθρώπινου δυναμικού και αμοιβών πριν το Δ. Σ ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το ΤΧΣ είναι ήδη ενήμερο για την υποψηφιότητά του νέου μέλους.

Σημειώνεται ότι μία από τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η διοίκηση της Εθνικής έναντι του ΤΧΣ, όταν έληξε η μεταξύ τους κόντρα για το πρόσωπο του προέδρου της τράπεζας, είναι να σχεδιάσει και να εφαρμόσει μόνιμο πρόγραμμα διαδοχής για τις καίριες θέσεις του Δ.Σ., συμπεριλαμβανομένης και της θέσης του προέδρου.

Η διοίκηση της τράπεζας έχει δεσμευτεί να ολοκληρώσει ως την τακτική γενική συνέλευση τη διαδικασία εύρεσης ανώτατων στελεχών, τα οποία θα αποτελούν… πάγκο αναπληρωματικών.

Ο Γ. Αρκάδης ήταν τα τελευταία χρόνια Chief Representative της ABN Amro στην Αθήνα. Η ABN εγκαταστάθηκε εκ νέου στην Ελλάδα το 2010, με σκοπό τη χρηματοδότηση ναυτιλιακών επιχειρήσεων. Τη διετία 2011-12 κινήθηκε, μάλιστα, αρκετά επιθετικά, διευρύνοντας το μερίδιο αγοράς της.   

Ο κ. Αρκάδης βρέθηκε στην ABN Amro μετά την κρατικοποίηση του ολλανδικού σκέλους των δραστηριοτήτων του ομίλου Fortis Bank. Πριν το ξέσπασμα της κρίσης που προκάλεσε η κατάρρευση της Lehman Brothers, διεύθυνε την εν Ελλάδι παρουσία του ομίλου Fortis, με έμφαση στις ναυτιλιακές χορηγήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v