Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κορρές: Έμφαση στις ξένες αγορές και το 2017

Διοικητικές αλλαγές που θα υποστηρίξουν την δραστηριότητα στις ξένες αγορές ολοκλήρωσε ο όμιλος. Ανάκαμψη πωλήσεων στο δίμηνο Απριλίου-Μαίου μετά την «πίεση» στο α’ τρίμηνο του 2017. Επιμένει στην αυτόνομη ανάπτυξη.  

Κορρές: Έμφαση στις ξένες αγορές και το 2017

Έμφαση στις αγορές προτεραιότητας για το 2017 (ΗΠΑ, Γερμανία, Βρετανία, Νορβηγία), όπου διακρίνει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης  δίνει και το 2017 ο όμιλος Κορρές, σύμφωνα με δηλώσεις της διοίκησης του στο περιθώριο της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Ειδικότερα, στη Γερμανία η αλλαγή του management που πραγματοποιήθηκε το 2016 φέρνει ήδη αποτέλεσμα, με ενδεικτικό το θετικό αντίκτυπο στον ρυθμό ανάπτυξης που διαμορφώνεται σε 24%. Επίσης στις ΗΠΑ προωθήθηκαν διοικητικές αλλαγές. Σημειώνεται ότι οι  πωλήσεις στη συγκεκριμένη αγορά κατέγραψαν πτώση το 2016 κατά 12,6% κυρίως λόγω της αλλαγής γενικότερης πολιτικής του HSN, σημαντικού πελάτη στις ΗΠΑ, και της ανανέωσης της ομάδας υποστήριξης του πελάτη καθώς και λόγω της μετάβασης του μοντέλου διανομής στον Καναδά σε ανεξάρτητο διανομέα.

Σε ότι  αφορά την ελληνική αγορά μετά την ανάπτυξη που καταγράφηκε το 2016, ο όμιλος αντιμετώπισε ένα δύσκολο α’ τρίμηνο, ως απόρροια της ευρύτερης συγκράτησης της κατανάλωσης, αν και η διοίκηση της εισηγμένης διαπιστώνει ανάκαμψη πωλήσεων στο δίμηνο Απριλίου – Μαίου.

Τέλος η διοίκηση της εταιρίας  επανέλαβε ότι αν και διατηρεί κατά καιρούς  επαφές με δυνητικούς επενδυτές, συνεχίζει να επιλέγει το δρόμο της αυτόνομης ανάπτυξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v