Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωσύμβουλοι: Η ΑΜΚ και οι βελτιωμένες επιδόσεις

Μετά τις αναιμικές επιδόσεις του 2016, φαίνεται πως έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για καλύτερες οικονομικές επιδόσεις κατά τα επόμενα χρόνια. Τι δηλώνει ο αντιπρόεδρος της εισηγμένης Στάθης Ταυρίδης.

Ευρωσύμβουλοι: Η ΑΜΚ και οι βελτιωμένες επιδόσεις

Σε μικρού ύψους αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου προτίθεται να προχωρήσει η εισηγμένη εταιρεία Ευρωσύμβουλοι, απόφαση που θα τεθεί προς έγκριση στην επικείμενη τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της.

«Πρόκειται για μια μικρή σχετικά έκδοση, που θα γίνει με τη δυνατότητα συμμετοχής των παλαιών μετόχων και που οι βασικοί μέτοχοι προτίθενται να συμμετάσχουν. Στόχος είναι να αντληθεί κεφάλαιο κίνησης, αλλά και ένα ποσό για ανάπτυξη», δήλωσε στο Euro2day.gr ο αντιπρόεδρος της εισηγμένης Στάθης Ταυρίδης.

Το 2016 αποτέλεσε για την εταιρεία έτος ιστορικού χαμηλού στον κύκλο εργασιών της, λόγω του γενικότερου κλίματος στασιμότητας και αβεβαιότητας που επικράτησε στην ελληνική οικονομία, αλλά και εξ’ αιτίας του ότι κατά την περυσινή χρονιά δεν προχώρησαν οι διαδικασίες σε ότι αφορά την προώθηση των επενδύσεων μέσω ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα πάντως με τον κ. Ταυρίδη, τα πράγματα σήμερα εμφανίζονται σαφώς βελτιωμένα και αυτό για δύο λόγους:

Πρώτον, οι δύο δουλειές που ανέλαβε η εισηγμένη στο εξωτερικό (μία στην Αλβανία και μία στο Αζερμπαϊτζάν) με αποτέλεσμα τη μεγάλη άνοδο του ανεκτέλεστου υπολοίπου των συμβάσεων σε σύγκριση με το «φτωχό» 2016. Η σύναψη των δύο αυτών συμβάσεων έχει ήδη επηρεάσει την πορεία της εισηγμένης κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο και

δεύτερον, η κινητικότητα που εμφανίζεται πλέον στο ζήτημα της δρομολόγησης των έργων του ΕΣΠΑ.

«Είναι όλοι πεπεισμένοι πως η προώθηση αυτών των έργων μπορεί να δώσει βαθιές ανάσες στην οικονομία και πως θα λειτουργήσει προς το κοινό συμφέρον. Έχουν πέσει με τα μούτρα στη δουλειά» υποστηρίζει ο κ. Ταυρίδης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μετά από ένα τόσο κακό 2016, πιθανολογούνται αρκετά χρόνια με σαφώς καλύτερες επιδόσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v