Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Χτίζει νέο εργοστάσιο αλουμίνας αξίας 400 εκατ.!

Μεγάλα επενδυτικά σχέδια έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο όμιλος. Προχωρά εντός Ιουνίου η έκδοση του ομολογιακού δανείου. Τι είπε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος στον Αλέξη Τσίπρα για το χρέος και την αξιολόγηση. Γιατί δεν βλέπει πολιτικούς κινδύνους.

Μυτιληναίος: Χτίζει νέο εργοστάσιο αλουμίνας αξίας 400 εκατ.!

Νέο εργοστάσιο αλουμίνας, μια επένδυση 400 εκατ. δολαρίων που θα δημιουργήσει 300 νέες θέσεις εργασίας και θα ανεβάσει την παραγωγή στο 1 εκατομμύριο τόνους θα χτίσει ο όμιλος Μυτιληναίος, σύμφωνα με πληροφορίες που προέκυψαν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης.

Παράλληλα προωθείται η αναβάθμιση της μονάδας παραγωγής αλουμινίου, μια επένδυση 100 εκατ. ευρώ η οποία θα οδηγήσει σε αύξηση της ετήσιας δυναμικότητας από τις 190 χιλιάδες στις 250 χιλιάδες τόνους.

Στη Γενική Συνέλευση, ο επικεφαλής του ομίλου Ευάγγελος Μυτιληναίος τόνισε ότι προχωρά ο εταιρικός μετασχηματισμός του ομίλου. Είμαστε έτοιμοι για μεγάλο άλμα, είπε χαρακτηριστικά και έδωσε έμφαση στο ισχυρό corporate government και management, με τον ίδιο να μην είναι πλέον πρόεδρος του ομίλου, διατηρώντας τον τίτλο του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Το μήνυμα στον πρωθυπουργό

«Δεν είναι τόσο σημαντικό το ύψος του χρέους αλλά η αντίληψη για το χρέος», τόνισε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος και εκτίμησε ότι δεν πρέπει να περιμένουμε θεαματικά αποτελέσματα στις 15 Ιουνίου (Eurogroup) ή στις 22 Ιουνίου (Σύνοδος Κορυφής). Τόνισε δε ότι πρέπει «να κλείσουμε τη δεύτερη αξιολόγηση». Ο κ. Μυτιληναίος ρωτήθηκε από τους μετόχους αν τα έχει πει αυτά στον πρωθυπουργό, απαντώντας ότι έχει συζητήσει μαζί του για το θέμα.

«Ο Watsa μού είπε ότι η ελληνική οικονομία είναι σαν πιεσμένο ελατήριο και θα σημειωθεί ανάπτυξη 5% τον πρώτο χρόνο και 7% τον δεύτερο», ανέφερε ο επικεφαλής του ομίλου, που βλέπει στη χώρα πολιτική σταθερότητα καθώς υπάρχει μια κυβέρνηση που παίρνει δύσκολες αποφάσεις και δύσκολα μέτρα, αλλά και μια εν δυνάμει κυβέρνηση, η αντιπολίτευση, που είναι φιλελεύθερη και υπέρ της επιχειρηματικότητας.

Αναφορικά με το ομολογιακό δάνειο, πληροφορίες αναφέρουν ότι η διαδικασία θα τρέξει μέχρι το τέλος Ιουνίου, με στόχευση να αντληθούν 250-300 εκατ. ευρώ. Συμμετοχή με 50 εκατ. ευρώ θα έχει η EBRD. Αναφορικά με το επιτόκιο, στόχευση είναι να γράψει «το 3 μπροστά».

Με το ομολογιακό, ο όμιλος αναμένεται να μειώσει τα χρηματοοικονομικά κόστη και να συμμετάσχει σε ιδιωτικοποιήσεις στον ενεργειακό τομέα. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την έκδοσή του ανοίγουν για τον όμιλο πιστωτικές γραμμές ύψους 1,4 δισ. ευρώ. 

Ωστόσο κλειστά κρατούνται τα χαρτιά για το εάν θα υπάρξει συμμετοχή σε διαγωνισμούς για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ. Παράλληλα, διαμηνύεται ότι η «Λάρκο δεν είναι πια προτεραιότητά μας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v