Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Την επόμενη εβδομάδα κλειδώνει η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Θα χρειαστούν ορισμένες ημέρες ώστε να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες αναφέρουν πηγές της ETE. Το σχήμα Calamos-Exin φέρεται να έχει το προβάδισμα. Πάνω από τα 800 εκατ. η αποτίμηση της ασφαλιστικής με βάση τις προσφορές.

Την επόμενη εβδομάδα κλειδώνει η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Ολοκληρώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας το οποίο εξέτασε τις δεσμευτικές προσφορές που υπέβαλαν για την απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής η κοινοπραξία Calamos-Exin και η κινεζική Fosun.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις για τον προτιμητέο επενδυτή καθώς πηγές που εμπλέκονται στη διαδικασία τονίζουν ότι θα χρειαστούν ορισμένες ημέρες για να οριστικοποιηθούν όλες οι λεπτομέρειες που συνθέτουν τη συμφωνία.

Τις τελευταίες ώρες πληροφορίες έφεραν την κοινοπραξία Calamos-Exin να έχει υποβάλει την καλύτερη προσφορά για την απόκτηση της ασφαλιστικής εταιρείας, κάτι που ωστόσο δεν επιβεβαιώνουν, αλλά και ούτε διαψεύδουν από την Εθνική Τράπεζα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΤΕ θα πουλήσει το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής και ο αγοραστής θα καταβάλει τίμημα και για την απόκτηση για 10 χρόνια των εργασιών bank assurance αλλά και την επέκταση της συγκεκριμένης συμφωνίας για επιπλέον πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με πηγές οι δεσμευτικές προσφορές των δυο σχημάτων αποτιμούσαν πάνω από 800 εκατ. ευρώ την Εθνική Ασφαλιστική, ποσό πολύ υψηλότερο από αυτό που την αποτιμά η τράπεζα στα βιβλία της και ανέρχεται σε 650 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v