Τιτάν: Από 20/6 η καταβολή της επιστροφής κεφαλαίου

Από την 13η Ιουνίου 2017 οι μετοχές του Τιτάνα θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τη νέα ονομαστική αξία των τριών ευρώ ανά μετοχή και χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου 1 ευρώ ανά μετοχή.

Τιτάν: Από 20/6 η καταβολή της επιστροφής κεφαλαίου

Η Τιτάν ανακοίνωσε ότι Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 12ης Μαϊου 2017 αποφάσισε τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας κατά ποσό €84.632.528, με σκοπό την επιστροφή κεφαλαίου με καταβολή μετρητών στους Μετόχους.

Η ανωτέρω απόφαση περί μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας εγκρίθηκε στη συνέχεια και από την Ιδιαίτερη Γενική Συνέλευση των Προνομιούχων Μετόχων της 12ης Μαΐου 2017. Η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας θα πραγματοποιηθεί με μείωση της ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής κατά ένα ευρώ (€ 1), ήτοι από τέσσερα ευρώ (€ 4) σε τρία ευρώ (€ 3) και επιστροφή κεφαλαίου, με καταβολή μετρητών στους Μετόχους, ποσού ενός ευρώ (€ 1) ανά μετοχή (κοινή και προνομιούχο).

Μετά την ως άνω μείωση, το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρίας ανέρχεται σε ποσό Ευρώ € 253.897.584, διαιρούμενο σε ογδόντα τέσσερα εκατομμύρια εξακόσιες τριάντα δύο χιλιάδες πεντακόσιες είκοσι οκτώ (84.632.528) μετοχές, ονομαστικής αξίας ευρώ τριών (€ 3) εκάστης, από τις οποίες, 77.063.568 είναι κοινές μετοχές και 7.568.960 προνομιούχες χωρίς ψήφο μετοχές.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης, ενέκρινε τη σχετική τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της Εταιρίας. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στη συνεδρίασή του της 29ης Μαΐου 2017 ενημερώθηκε για την ως άνω μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών της Εταιρίας.

Όπως ανακοινώθηκε στο Οικονομικό Ημερολόγιο της Εταιρίας, από την 13η Ιουνίου 2017 οι μετοχές της Εταιρίας θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τη νέα ονομαστική αξία των τριών ευρώ (€ 3) ανά μετοχή και χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου με καταβολή μετρητών στους μετόχους ποσού νόε ευρώ (€ 1) ανά μετοχή.

Από την ίδια ημερομηνία, η τιμή εκκίνησης των μετοχών της Εταιρίας στο Χρηματιστήριο Αθηνών θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών σε συνδυασμό με την υπ’ αριθμ. 26 απόφαση του Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όπως ισχύει. 2 Δικαιούχοι της επιστροφής κεφαλαίου είναι οι Μέτοχοι της Εταιρίας που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. την 14η Ιουνίου 2017 (ημερομηνία προσδιορισμού- Record date) ως Μέτοχοι της Εταιρίας.

Η επιστροφή κεφαλαίου θα προσαυξηθεί με το ποσό που αντιστοιχεί στις ίδιες μετοχές που κατέχει η Εταιρία και συνεπώς το τελικό ποσό επιστροφής κεφαλαίου θα είναι 1,04884 ευρώ ανά (κοινή και προνομιούχο) μετοχή.

Ημερομηνία έναρξης καταβολής επιστροφής κεφαλαίου ορίζεται η Τρίτη 20 Ιουνίου 2017.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v