Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΑΘ: Διανομή συνολικού μερίσματος 0,228 ευρώ ανά μετοχή

Κατόπιν προτάσεως του κύριου μετόχου ενέκρινε τη διανομή πρώτου μερίσματος στους μετόχους της εταιρείας 0,114 ευρώ ανά μετοχή και πρόσθετου μερίσματος 0,114 ευρώ ανά μετοχή, κατά συνέπεια συνολικά θα διανεμηθεί ως μέρισμα το ποσό των 0,228 ευρώ ανά μετοχή.

ΕΥΑΘ: Διανομή συνολικού μερίσματος 0,228 ευρώ ανά μετοχή

Την διανομή συνολικού μερίσματος 0,228 ευρώ ανά μετοχή ενέκρινε η γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΥΑΘ που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Συγκεκριμένα, κατόπιν προτάσεως του κύριου μετόχου ενέκρινε τη διανομή πρώτου μερίσματος στους μετόχους της εταιρείας 0,114 ευρώ ανά μετοχή και πρόσθετου μερίσματος 0,114 ευρώ ανά μετοχή, κατά συνέπεια συνολικά θα διανεμηθεί ως μέρισμα το ποσό των 0,228 ευρώ ανά μετοχή, το οποίο μετά την παρακράτηση του φόρου 15%, το πληρωτέο μέρισμα θα ανέλθει σε 0,1938 ευρώ.

Η αποκοπή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί την 29η Ιουνίου 2017 και η  καταβολή του μερίσματος στους δικαιούχους θα ξεκινήσει την 6η Ιουλίου 2017.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, καθηγητής Γιάννης Ν. Κρεστενίτης, παρουσίασε στους μετόχους το νέο επενδυτικό και επιχειρησιακό πλάνο της εταιρείας για το διάστημα 2017-2023, προϋπολογισμού 166 εκατ. ευρώ, το οποίο προβλέπει επέκταση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης και συνολική ανάπτυξη των δικτύων, με «άνοιγμα» σε νέες περιοχές και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ύδρευσης - αποχέτευσης. «Σε αυτήν ακριβώς την περίοδο της παρατεταμένης κρίσης, το επενδυτικό πλάνο που παρουσιάζουμε είναι ρεαλιστικό για μια εταιρεία εύρωστη χρηματοοικονομικά όπως η ΕΥΑΘ. Βασιζόμενοι κατά κύριο λόγο σε ίδιους πόρους, σκοπεύουμε να δώσουμε στην εταιρεία την ώθηση που χρειάζεται για να γίνει ‘μεγαλύτερη’ και πιο ανταποδοτική έναντι των μετόχων και των καταναλωτών της. Επιλέγουμε την εξωστρέφεια καλύπτοντας οργανικά κενά στην εταιρεία με 150 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, αλλά και ‘καλύπτοντας’ μεγαλύτερη γεωγραφική περιοχή με υπηρεσίες και τεχνογνωσία», επισήμανε ο κ. Κρεστενίτης. Η ισότιμη πρόσβαση σε ύδρευση - αποχέτευση, η συνεχώς βελτιούμενη κατάσταση του Θερμαϊκού, η επαναχρησιμοποίηση των λυμάτων και η μείωση του ενεργειακού κόστους παραμένουν στρατηγικοί στόχοι μας, πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ.

Η Γ.Σ. ενέκρινε τις αμοιβές και τις αποζημιώσεις που καταβλήθηκαν στα μέλη του Δ.Σ. κατά την εταιρική χρήση 2016 (διατηρώντας τις αμοιβές του 2017 στα ίδια επίπεδα), όπως και την πρόταση της Επιτροπής Ελέγχου σχετικά με τον ορισμό ορκωτών ελεγκτών για τη χρήση 2017. Επίσης, ενέκρινε τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας, τις εκθέσεις του διοικητικού συμβουλίου και των ορκωτών ελεγκτών για τη χρήση του 2016, απαλλάσσοντας τα μέλη του Δ.Σ. και τους ορκωτούς ελεγκτές από κάθε ευθύνη για τα πεπραγμένα της προηγούμενης διαχειριστικής χρήσης. Ακόμη, επικυρώθηκε η αντικατάσταση του ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους Ιω. Αντωνιάδη από τον Π. Γκόγκο, μετά την παραίτηση του πρώτου, ενώ η αντιπρόεδρος Στ. Βαλάνη ορίστηκε ως μη εκτελεστικό πλέον μέλος του Δ.Σ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v