Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για το King George

Ως τις 12 Ιουλίου θα έχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, περιθώριο να καταθέσουν μη δεσμευτικές προσφορές οι ενδιαφερόμενοι. Τι περιλαμβάνει το ακίνητο που στεγάζει το King George και ποιος είναι ο ρόλος της Λάμψα.

Εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για το King George

Εκφράστηκε ενδιαφέρον για την πώληση του King George, σύμφωνα με κύκλους κοντά στον όμιλο της Eurobank, που εκκίνησε τη διαδικασία για την πώληση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, ωστόσο δεν κατατέθηκε από την πλευρά των ενδιαφερομένων συγκεκριμένο τίμημα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πρόθεση της τράπεζας είναι να ζητήσει μη δεσμευτικές προσφορές με ημερομηνία κατάθεσης την 12η Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Eurobank ανακοίνωσε με πληρωμένη καταχώριση την έναρξη της διαδικασίας πώλησης του ακινήτου στο οποίο σήμερα λειτουργεί το ξενοδοχείο 5 αστέρων King George.

Το ακίνητο, που βρίσκεται στην πλατεία Συντάγματος, έχει συνολική επιφάνεια 9.450 τετραγωνικά και αποτελείται από 3 υπόγεια, ισόγειο, ημιώροφο, 8 ορόφους και δώμα, ενώ διαθέτει συνολικά 102 δωμάτια και είναι μισθωμένο στη Λάμψα ΑΕ.

Οι επενδυτές κλήθηκαν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για να λάβουν τις πρώτες πληροφορίες έως σήμερα το μεσημέρι. Οπως είχε σημειώσει η Eurobank, αυτή η εκδήλωση ενδιαφέροντος δεν ήταν δεσμευτική ούτε για τον ενδιαφερόμενο, ούτε για την τράπεζα.

Όπως έχει γράψει το Euro2day.gr, η πλευρά της Λάμψα (που έχει συμφωνία μίσθωσης της μονάδας για περίοδο 20 ετών) δεν προτίθεται να λάβει μέρος στη διαδικασία.

Όπως διευκρίνισε στο Euro2day.gr ο CEO Αν. Χωμενίδης, «εμείς διατηρούμε δικαίωμα τελικής άρνησης (right of last refusal). Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία που δρομολόγησε η Eurobank, θα μας γνωστοποιηθεί το υψηλότερο τίμημα που προσφέρθηκε. Η Λάμψα διατηρεί το δικαίωμα να προσφέρει το ισόποσο της υψηλότερης προσφοράς (right to match) και να αποκτήσει το ξενοδοχείο, ή να μην προσφέρει το συγκεκριμένο τίμημα και να αποχωρήσει».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v