Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη νέα διοίκηση του ΑΔΜΗΕ ο Μανούσος Μανουσάκης

Ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας στην περίοδο της πρώτης διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να τοποθετείται ως πρόεδρος ή CEO του ΑΔΜΗΕ. Τον Ιούλιο του 2015 είχε παραιτηθεί από την κυβέρνηση, διαφωνώντας με το περιεχόμενο της συμφωνίας με τους δανειστές.

Στη νέα διοίκηση του ΑΔΜΗΕ ο Μανούσος Μανουσάκης

Ένας φίλος και στενός συνεργάτης του Γιώργου Σταθάκη, ο Μανούσος Μανουσάκης, φέρεται να είναι ένα από τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη νέα διοίκηση του ΑΔΜΗΕ.

Πληροφορίες θέλουν ο κ. Μανουσάκης να αναλαμβάνει τις θέσεις είτε του προέδρου είτε του διευθύνοντος συμβούλου του Διαχειριστή. Για το τελευταίο πόστο βέβαια απαιτείται και η έγγραφη συγκατάθεση των Κινέζων της State Grid.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μανουσάκης ήταν γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας, Ναυτιλίας, Υποδομών και Τουρισμού, την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πριν από αυτή τη θέση ήταν διευθυντής του γραφείου του κ. Σταθάκη και στη συνέχεια ο τελευταίος τον διόρισε ως γενικό γραμματέα του υπουργείου.

Ο κ. Μανουσάκης τον Ιούλιο του 2015 είχε παραιτηθεί, διαφωνώντας με το περιεχόμενο της συμφωνίας που είχε υπογράψει η κυβέρνηση με τους θεσμούς, μετά τα γνωστά γεγονότα εκείνου του καλοκαιριού.
Επίσης την πρώτη, πάλι, περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είχε τοποθετηθεί ως μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΤΕ.

Είναι Διδάκτωρ (Τεχνικές ελέγχου διάδοσης σε Μη γραμμικά & DWDM οπτικά δίκτυα) καθώς και διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v