Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cyta: Προσελήφθησαν σύμβουλοι για την πώληση της ελληνικής θυγατρικής

«Έχουμε τις ακόλουθες επιλογές: είτε να πουλήσουμε ολόκληρη την εταιρεία είτε να την συγχωνεύσουμε με μια άλλη εταιρεία τηλεπικοινωνιών σε μια κοινοπραξία», ανέφεραν πηγές.

Cyta: Προσελήφθησαν σύμβουλοι για την πώληση της ελληνικής θυγατρικής

Η κυπριακή Cyta προσέλαβε τις McKinsey και PwC ως συμβούλους για την πώληση της Cyta Hellas. Η έκθεση των δύο εταιρειών θα είναι έτοιμη το Σεπτέμβριο.«Έχουμε τις ακόλουθες επιλογές: είτε να πουλήσουμε ολόκληρη την εταιρεία είτε να την συγχωνεύσουμε με μια άλλη εταιρεία τηλεπικοινωνιών σε μια κοινοπραξία» ανέφεραν πηγές στην Cyprus Weekly.

Mια πώληση του συνόλου της Cyta Hellas σε χαμηλή τιμή θα αναγκάσει την κυπριακή εταιρεία τηλεπικοινωνιών να καταγράψει ζημίες εκατομμυρίων στην επένδυση €300 εκατ. που έχει κάνει στην Ελλάδα και μπορεί να απειλήσει την κεφαλαιακή της βάσης.

«Η Cyta θα επιδιώξει μια κοινοπραξία που θα τις επιτρέψει να διατηρήσει την κεφαλαιακή επένδυση ή αν αυτό δεν είναι δυνατό, θα επιδιώξει να μεγιστοποιήσει τα κέρδη από την πώληση» ανέφερε ανώνυμη πηγή.
Ενδιαφέρον για την θυγατρική της Cyta στην Ελλάδα έχουν ήδη εκδηλώσει η Wind Hellas, η Forthnet και η Vodafone Greece. Εν τω μεταξύ, η Cyta αναζητεί πιθανούς επενδυτές από το εξωτερικό.

«Το πιο σημαντικό στοιχείο ενεργητικού της Cyta είναι η βάση πελατών για υπηρεσίες broadband, η οποία στο τέλος του 2016 αριθμούσε 360.000 ενεργούς πελάτες» σημείωσε καλά πληροφορημένη πηγή στο Cyprus Weekly.

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της Cyta Hellas είναι το call center και το εκτεταμένο δίκτυο, το οποίο εκτείνεται από την Κρήτη ως τα Βαλκάνια.

Η Cyta έχει ειδοποιήσει τους συμβούλους της να ετοιμάσουν το γρηγορότερο δυνατόν μια λίστα με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων ξένων επενδυτών με θυγατρικές στην Ελλάδα.

Επιπρόσθετα, οι πιθανοί επενδυτές θα περάσουν από διαδικασία due diligence από ελεγκτές τις McKinsey και PwC τις ερχόμενες εβδομάδες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της κυπριακής εταιρείας έχει σαν στόχο να πουλήσει την θυγατρική ως το τέλος του έτους. Η κυπριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεση της να πουλήσει την Cyta Hellas το Νοέμβριο του 2016, μετά από μια ακόμα χρονιά στην οποία κατέγραψε ζημίες. Για το 2017 θα ενισχύσει την εταιρεία με περίπου 15 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v