Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η AXIA Ventures έδρασε σαν Financial Advisor στη Lamda για την επένδυση της Värde Partners

Η Värde Partners επένδυσε €61,3 εκατ. για την απόκτηση του 31.7% του μετοχικού κεφαλαίου της νεοσυσταθείσας θυγατρικής “Lamda Malls S.A.”

Η AXIA Ventures έδρασε σαν Financial Advisor στη Lamda για την επένδυση της Värde Partners

Η AXIA Ventures Group έδρασε σαν Financial Advisor στη Lamda Development σχετικά την επένδυση ύψους €61.3 εκατομμυρίων από την Värde Partners για την απόκτηση του 31.7% του μετοχικού κεφαλαίου της νεοσυσταθείσας θυγατρικής “Lamda Malls S.A.”

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Lamda Malls S.A. είναι ιδιοκτήτρια των εμπορικών κέντρων Golden Hall και Mediterranean Cosmos. H συνδιαλλαγή ανακοινώθηκε αρχικά στις 3ης Απριλίου 2017, ενώ η τελική συμφωνία ανακοινώθηκε την 1η Ιουνίου 2017, όταν όλες οι προϋποθέσεις είχαν εκπληρωθεί.

Αυτή η κίνηση υποστηρίζει την κύρια στρατηγική της Lamda να ενισχύσει την θέση της στον τομέα ακινήτων και είναι συνεπής με την επενδυτική πορεία της Värde στην Ελλάδα. Τα Golden Hall και Mediterranean Cosmos είναι μεταξύ των εξοχότερων ακινήτων της χώρας και δημιουργούν μια ισχυρή βάση για την επέκταση της Lamda Malls. Αυτή η επένδυση αναμένεται να είναι η πρώτη από μια σειρά πρωτοβουλιών που θα προκύψουν από την συνεργασία των Lamda και Värde.

Τη στιγμή της αρχικής ανακοίνωσης, ο Οδυσσέας Αθανασίου, CEO της Lamda Development δήλωσε: “Αυτός είναι ένας ακρογωνιαίος λίθος για την εταιρεία μας καθώς σηματοδοτεί μια νέα προοπτική ανάπτυξης μέσω μιας στρατηγικής συνεργασίας η οποία μας οδηγεί σε μια καινούργια εποχή επενδύσεων και ενδυναμώνει το καινοτόμο μας όραμα”.

O Tony Iannazzo, Managing Director της Värde σχολίασε: “Τα Golden Hall και Mediterranean Cosmos έχουν θριαμβεύσει κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης – αυτό αποτελεί μαρτυρία για τη δυναμική αυτών των ακινήτων καθώς και για την κορυφαία διοικητική ομάδα της αγοράς που καθοδηγεί ο Οδυσσέας Αθανασίου στη Lamda Development. Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε αυτή τη συνεργασία και ανυπομονούμε να στηρίξουμε τη Lamda Malls για μελλοντική ανάπτυξη”.

Ο John Richards, πρώην CEO της Hammerson, της retail-focused UK REIT, πρώην President του British Property Federation, και μακροχρόνιος advisor της Värde θα είναι ο εκπρόσωπός της στο συμβούλιο της Lamda Malls.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v